V uk!

Policija predstavlja štiri bodoče sodelavce

G.G.
14. 2. 2019, 15.21
Posodobljeno: 14. 2. 2019, 15.25
Deli članek:

Vsi štirje so na štirih tačkah. Gre za mladičke pasme belgijski ovčar malinois. Stari so osem tednov in menda že komaj čakajo na nove izzive. Ime jim je Lee, Lord, Laky in Lars.

policija.si
Po pouku so odšli na zasluženo malico.

Ko zaključijo osnovno šolanje, bodo postali sodelavci policistov na terenu.

»Čeprav bi jih v policijske vrste z veseljem sprejeli že zato, ker so prisrčni, pa so morali pred 'zaposlitvijo' v policiji opraviti zahteven in zelo podroben preizkus ter veterinarski pregled. Le tako lahko ugotovimo, ali so iz pravega testa za opravljanje tega zahtevnega poklica. Namreč, ni vsak pes primeren za policijsko delo. Policijski psi morajo imeti posebne lastnosti, biti morajo učljivi, radovedni, odločni, pogumni in seveda popolnoma zdravi,« so zapisali na slovenski policiji.

policija.si
Sledil je počitek.

Kakšen bo potek šolanja? Kmalu bodo mladičke prevzeli vodniki službenih psov. Pri njih bodo preživljali mladost in se tako tudi socializirali. Po uspešno končanem osnovnem šolanju, pri dobrih dveh letih starosti, bodo postali zvesti partnerji policistom na terenu.

Kaj bodo počeli? Iskali bodo pogrešane osebe, vzdrževali red na nogometnih tekmah in drugih javnih zbiranjih, nadzorovali bodo državno mejo in preprečevali ilegalne migracije, pri nevarnih postopkih pa bodo 'čuvali hrbet' svojim partnerjem v patrulji.

policija.si
In spet na tačke.