družbeni Eksperiment

Odzivi na novo "prehrambeno afero": "En sendvič na dan odžene poslanca stran"

R.T.
14. 2. 2019, 10.11
Posodobljeno: 14. 2. 2019, 10.28
Deli članek:

Ljudstvo pričakuje, da bo kdo odgovarjal za nečednosti v Teš 6, za tolažbo pa dobi poslanca, ki je priznal "eskperimentalno" krajo sendviča.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Primer poslanca LMŠ Darija Krajčiča je bizaren. Pojasnil ga je sam. Na torkovi seji odbora DZ za kmetijstvo je iz parlamenta odpravil v trgovino po sendvič. "Zdaj bom naredil eno samoprijavo," je, kot je razvidno iz magnetograma seje, napovedal. "Čakam tam pri pultu, kjer so se trije ljudje pogovarjali med seboj. Zagotovo sem čakal tri minute," je pojasnil in dodal, da ga niso videli oziroma upoštevali. "Kot da sem tam 'luft'," je bil slikovit.

"In potem sem se odločil, da bom preveril njihov sistem kontrole, če kaj odneseš iz trgovine. Prvič v življenju sem to naredil. Šel sem lepo ven in nihče ni pritekel za mano, nihče ni tulil. Torej tudi tam, kjer imajo vse pod video nadzorom in ne vem, kaj še vse, gre tu in tam kaj skozi," je pojasnil. Kot je razbrati iz videoposnetka seje, so poslanci in drugi udeleženci seje Krajčičevo pripoved pospremili s smehom. 

Krajčič, sicer doktor gozdarskih znanosti, se je za dejanje opravičil javnosti in trgovkam. Čeprav je kasneje sendvič plačal, je odstopil kot poslanec.

Spodaj ponujamo izbor nekaterih bolj ali manj duhovitih odzivov na twitterju.