Preobrat

Adijo, zima? Zjutraj smo s stekel še praskali led, izdali so oranžno opozorilo, kmalu pa že 15 °C

T.L.
12. 2. 2019, 10.35
Posodobljeno: 12. 2. 2019, 10.44
Deli članek:

Proti koncu tedna nas bo zajelo pomladansko obarvano vreme.

Profimedia
Nad Evropo bo v tem tednu prevladovalo stabilno vreme.

Prebudili smo se v hladno zimsko jutro, s temperaturami pod nič stopinj Celzija in znova je bilo potrebno čistiti vetrobranska stekla na vozilih. Danes bo prevladovalo sončno vreme, na severu bo še pihal okrepljen severni veter, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso). Predvsem pod Karavankami bodo danes sunki severnega vetra presegali hitrost 70 km/h, zato na severozahodu države danes velja oranžna stopnja ogroženosti.

Popoldne bo pretežno jasno, predvsem v vzhodni Sloveniji občasno zmerno oblačno. Najvišje temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem do 11 °C. 

Jutri bo na vzhodu pretežno oblačno, drugje pa bo večinoma jasno. 

V četrtek in petek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več na vzhodu. Veter bo oslabel. V drugi polovici tedna bodo popoldanske temperature ob sončnem vremenu presegale 10, ponekod tudi 15 °C.

Nad Evropo bo tem tednu prevladovalo stabilno vreme. Če se na področju srednje Evrope, Balkanskega polotoka proti Sredozemlju danes še pojavlja hladnejši zrak po napovedih Severe Weather Europe, pa že od četrtka naprej za večji del Evrope napovedujejo pomladansko obarvano vreme.