lovsko srce

Tudi lovci se povezujejo in pomagajo ranljivim

Polona Krušec
11. 2. 2019, 19.55
Posodobljeno: 11. 2. 2019, 21.03
Deli članek:

Pred časom so zbirali denar za bolnega dečka Nika, nazadnje pa za svojega poškodovanega tovariša Davida. Sledi obisk bolnih otrok na onkološkem oddelku.

Lovsko srce
Več v zvezi z delovanje dobrodelne organizacije tudi na: www.lovsko-srce.si.

Lovsko srce je dobrodelna organizacija, ki deluje pod okriljem Zavoda za Lovstvo in naravovarstvo. Ta pa v partnerstvu s facebook skupino Hunting in Slovenia, s podporo lovskih družin in vseh območnih zvez lovskih družin po državi uresničuje poslanstvo, ki je – pomagati ljudem v stiski.

Če želite donirati finančna sredstva v poljubni višini za otroke z onkologije, lahko to storite z nakazilom na TRR Lovskega srca: SI 56191465013350262 (Deželna banka), sklic: otrok UKC.

»V času napredne tehnologije in hitrega razvoja bi pričakovali, da se bo človek počutil bolj svobodnega, a ga svet potiska v vedno večjo naglico, ujetost v začarani krog dela in lastni sebični svet zaslužkarstva, malomeščanskosti in vrtičkarske omejenosti. Zato se vedno več ljudi počuti ujetnike svoje usode, osamljenosti, izključenosti. Tudi revščine je vse  več. Zato smo se v Lovskem srcu skupaj z zavodom in facebook skupino Hunting in Slovenia odločili za dobrodelnost, tako že nekaj časa zbiramo sredstva za pomoči potrebne. Zakaj to počnemo? Ker verjamemo, da nas ljudje potrebujejo, in ker vemo, da nas dobrodelnost združuje,« je o organizaciji, ki navdušuje s svojo humanitarno angažiranostjo, dejal predsednik Lovskega srca Aleš Plesničar.

lovsko srce
Pobudnik akcije Aleš Plesničar stoji zraven Davida Dobravca, za katerega so zbrali kar 13.500 evrov.

Dvigalo in voziček

Zadnja dobrodelna aktivnost, ki so jo izpeljali, je bila izredno uspešna. Odločili so se pomagati svojemu 33-letnemu lovskemu tovarišu. »Iz Lovske družine Podbrdo so nas obvestili, da je njihov gospodar David Dobravec doživel hudo poškodbo in je zdaj na invalidskem vozičku. Njegova družina bo potrebovala finančno podporo, da mu lahko omogoči čim uspešnejše zdravljenje,« situacijo povzame Plesničar.

Podrobneje pojasni, da fantova družina potrebuje finančno pomoč, da mu bo lahko zagotavljala terapije, predvsem pa bi denar potrebovali za nabavo novega baterijskega vozička. »Potrebna bo tudi preureditev doma, da se bo lahko David lažje gibal po njem in morda dostopal do nadstropja, kjer ima spalnico,« razloži naš sogovornik.

lovsko srce
33-letniku na vozičku so lovci presrečni izročili ček z izjemno vsoto.

Izjemen razplet

Kar se je zgodilo v akciji za Davida Dobravca, ki je zaokrožila minuli vikend, je presenetilo vse, tudi organizacijo Lovsko srce. »Za Davida smo zbrali kar 13.500 evrov. Hvala vsem. Res smo ponosni na to, kar nam je uspelo,« so presrečni sporočili iz organizacije in poudarili, da si želijo, da javnost lovcev ne bi poznala samo po skrbi za živali in naravo, ampak tudi po tem, kako zelo mar jim je za sočloveka.

Lovsko srce je sicer aktivno že več let. Uspelo jim je izpeljati že več akcij, med drugim za dečka Nika iz Predgrada. Zanj so zbrali 900 evrov, ki so jih fantkovi starši porabili za zdravljenje njegove kožne bolezni v tujini. Plesničar pravi, da naslednji projekti že trkajo na vrata in se jih srčno veseli.