Gripa

V celjsko bolnišnico samo, če je nujno

S.R./STA
11. 2. 2019, 10.41
Posodobljeno: 11. 2. 2019, 10.49
Deli članek:

Celjska bolnišnica je zaradi povečanega števila bolnikov z respiratornimi obolenji in gripo ta teden odpovedala vse nenujne specialistične internistične ambulantne preglede ter vse nenujne naročene operativne posege.

STA
Celjska bolnišnica je zaradi gripe odpovedala vse nenujne specialistične preglede.

Bolnike, ki zato ne bodo mogli opraviti naročene zdravstvene storitve, bodo o tem obvestili po telefonu, so sporočili iz bolnišnice. 

Po navedbah bolnišnice so v minulih dneh z notranjimi organizacijskimi ukrepi že povečali število internističnih bolniških postelj, ker pa se epidemiološke razmere niso umirile in število hospitaliziranih internističnih bolnikov še vedno narašča, so prisiljeni omejiti izvajanje rednega programa dela in sproščene kapacitete nameniti obravnavi hospitaliziranih bolnikov z respiratornimi obolenji in gripo. 

Zaradi povečanega obiska bolnikov, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč, je zelo obremenjen tudi urgentni center celjske bolnišnice. Vse bolnike, ki lahko zdravstveno storitev opravijo pri svojem izbranem osebnem zdravniku, prosijo, da to storijo in na ta način pred dodatnimi okužbami zaščitijo sebe in druge bolnike. 

Vse bolnike, ki v tem tednu naročenih zdravstvenih storitev ne bodo mogli opraviti zaradi ukrepa, s katerim se celjska bolnišnica odziva na izredno epidemiološko situacijo, prosijo za razumevanje. Nove termine odpovedanih specialističnih ambulantnih pregledov in operativnih posegov pa bodo prejeli v najkrajšem možnem času, so še napovedali v celjski bolnišnici.