Slovenski navijači, ki so se odpravili preko luže, da bi predstave Luke Dončića spremljali v živo, so postali prava atrakcija v ameriških medijih. Kar je, glede na pozornost, ki jo prek luže žanje "eksotični" Luka, tudi povsem razumljivo. 

O skupini 100 navijačev, ki so prileteli v Minneapolis, se udeležili včerajšnje tekme v Dallasu, Luko pa bodo spremljali še v Houstonu in Miamiju, sicer domačem teritoriju Gorana Dragića, je v ameriških medijih v teh dneh veliko napisanega. Poleg tega naj bi na tekmo v Miamiju prav zaradi obračuna Dončić-Dragić prišlo še večje število Slovencev, ki pa bodo najverjetneje ostali razočarani, saj je velika verjetnost, da Dragića zaradi poškodbe še ne bo na igrišču.   

Iz Dallasa v Houston

Navijači pa so na svoj račun prišli že na nedeljski tekmi v Dallasu, kjer so bili deležni tudi podpore Lukovega kluba. Med tekmo pa je stoglava množica iz Slovenije v dvorani, ki sprejme 20.000 gledalcev, dala vsem jasno vedeti, od kod so in za koga navijajo. 

"Z avtobusom so se peljali do Benetk, leteli do Amsterdama in Minneapolisa, od koder so nato prispeli v Dallas na tekmo," je pred včerajšnjo tekmo povedal za kanal NBA povedal Bobby Karalla, ki pri Dallas Mavericsih skrbi za digitalno vsebino. Karalla je še izpostavil, da slovenski navijači dobro poznajo Luko, ga spremljajo že dolga leta in ob tem izpostavil podatek, da v Clevelandu živi največja skupnost Slovencev v ZDA in da je bilo veliko Slovencev tudi na nedavni tekmi, ki jo je Dallas igral v Clevelandu. 

Navijači pa so imeli na tekmi Dallasa proti Portlandu priložnost doživeti vse čustvene nianse, ki spremljajo šport: od vzhičenja ob srečanju z Dončićom, iskrenega navijanja, opogumljanja Dončića, ki mu v prvem polčasu met ni šel najbolj od rok, pa do trenutkov stiske, ko je Dallas zaostajal in zmagovitega finala, h kateremu levji delež ob koncu dodal Dončić z zadnjimi petimi točkami na tekmi in s tem ekipo Dallas Mavericks pripeljal do tesne zmage s 102:101 nad Portlandom. In ni si težko predstavljati občutkov in veselja navijačev ob tej zmagi.