Banke, ki prodajajo delež - SID banka, NLB, Gorenjska banka, SKB banka in Banka Intesa Sanpaolo - so rok za zavezujoče ponudbe prestavile iz sredine januarja na danes. Nezavezujoče ponudbe so oddali državna Pošta Slovenije, turški Netlog Logistics in britansko logistično podjetje Xpediator.

Omenjene banke prodajajo 9.168.425 navadnih delnic in vseh 10.657.965 prednostnih delnic Intereurope, ki skupaj predstavljajo 72,13 odstotka vseh delnic in 54,47 odstotka delnic z glasovalno pravico.

intereuropa_30.08.13
Arhiv Reporterja
Intereuropa

To je drugi poskus prodaje deleža; prvič so ga poskusile prodati v začetku leta 2016, a se s ponudnikom, češko-malteško družbo Tuffieh Funds, niso uspele dogovoriti o ključnih pogojih prodaje.

Sindikat delavcev prometa in zvez pri Pošti Slovenije in Sindikat poštnih delavcev sta sicer včeraj napovedala stavko za 19. februar, če do takrat ne bodo uspeli najti dogovora s poslovodstvom družbe. Glavna stavkovna zahteva sindikatov je razbremenitev zaposlenih v poštnem prometu, ki sedaj delajo v nemogočih pogojih.