Stroške prevalili na stranke

Zavarovance stisnili v kot: višje položnice tudi pri Triglavu

T.L.
1. 2. 2019, 14.06
Posodobljeno: 1. 2. 2019, 14.10
Deli članek:

Ni se še ohladila novica, da Vzajemna in Adriatic Slovenica povišujeta premije dopolnilnega zavarovanja, so sporočilo o višji premisji posredovali še iz Zavarovalnice Triglav. .

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Povečan obseg zdravstvenih storitev v letu 2018 in povišanje cen nekaterih zdravstvenih storitev neposredno vpliva tudi na obveznosti iz naslova prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Posledično Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, s 1. marcem 2019 spreminja premijo prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki bo od tega dne dalje znašala 32,99 evrov, so sporočili iz zavarovalnice. 

Odločitev o podražitvi opravičujejo s povečanjem obsega zdravstvenih storitev, ki jih krije obvezno zdravstveno zavarovanje, ki da se v zadnjih letih stalno povečuje, saj da se zaradi gospodarske rasti povečujejo razpoložljiva sredstva za zdravstvo. "Dodatna sredstva se porabljajo za povečevanje obsega zdravstvenih storitev, ob tem pa se povišujejo tudi cene zdravstvenih storitev. Po podatkih ZZZS so odhodki za zdravstvo v letu 2018 v primerjavi s preteklim letom zrasli za 6,6 odstotka, kar se odraža tudi na povečanih doplačilih iz naslova prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja," pojasnjujejo v Triglavu in dodajajo, da "s ciljem zagotavljanja tekočega izpolnjevanja obveznosti iz naslova prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja" s 1. marcem 2019 spreminjajo premijo dopolnilnega prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja, ki bo od tega dne dalje znašala 32,99 evrov.