odprli porodni blok

Porodnice lahko pridejo na porod v jeseniško bolnišnico

J.P./STA
31. 1. 2019, 12.56
Posodobljeno: 31. 1. 2019, 13.02
Deli članek:

V Splošni bolnišnici Jesenice so po torkovem požaru danes končali čiščenje ginekološko-porodniškega oddelka in porodnega bloka, tako da lahko porodnice znova pridejo na porod v jeseniško bolnišnico. Steklo je tudi čiščenje negovalnega oddelka, kriminalisti pa nadaljujejo s preiskavo vzroka požara.

Bobo
Že v ponedeljek pa naj bi bil v bolnišnici normalen delovni dan.

Kot so sporočili iz jeseniške bolnišnice, bodo pacientke začeli nameščati nazaj na ginekološko-porodniški oddelek danes po 14. uri. Hkrati obveščajo porodnice, ki so jih v minulih dneh prosili, naj gredo v kranjsko porodnišnico, da lahko na porod zopet pridejo na Jesenice.

Oddelek za zdravstveno nego in oskrbo, na katerem je v torek izbruhnil požar, zaenkrat še ostaja zaprt. Direktor Splošne bolnišnice Jesenice Janez Poklukar je pojasnil, da so začeli z grobim čiščenjem in sanacijo omenjenega oddelka, ki ga želijo ponovno odpreti v naslednjem tednu.

Normalen delovni dan

Že v ponedeljek pa naj bi bil v bolnišnici normalen delovni dan, saj naj bi se tudi v operacijskem bloku začele izvajati vse operacije. Danes in praviloma v petek nenujnih operacij namreč še ne bodo izvajali, saj poteka preverjanje prezračevalnega sistema v operacijskih dvoranah. "Čakamo na vse mikrobiološke teste, da bo maksimalno poskrbljeno za varnost bolnikov," je izpostavil Poklukar.

V bolnišnici sicer zaradi pojava gripe in povečanega števila drugih virusnih obolenj še vedno velja prepoved in omejitev obiskov. Na internem in kirurškem oddelku so obiski v celoti prepovedani, na pediatričnem oddelku je dovoljena prisotnost enega zdravega starša ali skrbnika, na ginekološko-porodniškem oddelku pa je dovoljen obisk zdravega partnerja.

Tehnični del pregleda zaključen

Kriminalisti, ki so v torek in sredo opravljali ogled kraja požara in izvajali aktivnosti na terenu, so bolnišnico že zapustili. "Tehnični del pregleda je zaključen, preiskava pa se nadaljuje," je povedal predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos. Vzrok požara, ki je izbruhnil v torek popoldan v eni izmed sob na negovalnem oddelku in je terjal dve življenji, tako kriminalisti še ugotavljajo.