Stavka

Podržaj zahteva ovajanje policistov, ki govorijo s sindikalistom

B.K./STA
31. 1. 2019, 12.39
Posodobljeno: 31. 1. 2019, 12.45
Deli članek:

Pravosodni policisti zahtevajo odstop Podržaja ter sestanek s Šarcem in Katičevo.

STA
Jože Podržaj omejuje sindikalne aktivnosti, so prepričani v SDOS.

Pravosodni policisti, predstavniki Sindikata državnih organov Slovenije, pozivajo direktorja Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij Jožeta Podržaja k odstopu. Poleg tega zahtevajo sestanek s premierjem Marjanom Šarcem in pravosodno ministrico Andrejo Katič, sicer bodo nadaljevali s stavkovnimi aktivnostmi.

Predstavniki pravosodnih policistov so na današnji seji konference sindikata Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij direktorja uprave pozvali k odstopu. Kot je na novinarski konferenci dejal predsednik Sindikata državnih organov Slovenije Frančišek Verk, je namreč Podržaj direktorjem zavodov z odredbo naročil, naj svojim javnim uslužbencem naložijo, da poročajo vodstvu uprave o vsakem stiku, ki bi ga imeli z Verkom.

Bobo
Predsednik sindikata državnih organov Frančišek Verk.

Takšna odredba po Verkovih besedah preprečuje normalno sindikalno delo ter je nezakonita in na meji kaznivega dejanja.

Poleg tega so na današnji seji konference predstavniki sindikata v zavodih za prestajanje zaporne kazni sprejeli sklep, s katerim zahtevajo sestanek s predsednikom vlade in pravosodno ministrico. Če sestanka ne bo do 8. februarja, bodo nadaljevali stavkovne aktivnosti, je napovedal vodja sindikata v mariborskem zaporu Kamil Fras.