Pobelil je Slovenijo

Doslej zapadlo do deset centimetrov snega

T.L.
23. 1. 2019, 08.12
Posodobljeno: 23. 1. 2019, 10.36
Deli članek:

Občasno je rahlo snežilo tudi ob morju, vendar tam snežne odeje ni.

Neurje.si / Lovro Lovc
V Logatcu je zapadlo dodatnih pet centimetrov snega. Skupaj ga je okoli 20.

Po napovedi vremenoslovcev je snežna odeja prekrila državo, po delih Slovenije pa sneg še rahlo naletava. Ponoči je ponekod zapadlo do 10 centimetrov snega, večinoma pa ga je zapadlo le nekaj centimetrov, poroča Agencija za okolje (Arso). Snežinke pa so dočakali tudi na Obali.  Na Letališču Cerklje ob Krki so zjutraj namerili sedem centimetrov novozapadlega snega, v Črnomlju šest, pet v Celju in Katarini nad Ljubljano, štiri centimetre pa na Vojskem in Postojni.

Na Agenciji za okolje (Arso) so zapisali, da se bo danes nadaljevalo oblačno vreme z občasnim rahlim sneženjem. Popoldne bo sneženje sicer prenehalo, temperature pa bodo še naprej precej nizke, okoli ledišča ali tudi po nič stopinj Celzija. Jutri bo na zahodu deloma sončno, drugod oblačno, na vzhodu bo še naletaval sneg, burja se bo okrepila.

Kakšne so razmere pri vas? Je sneg pri vas že pričaral občutek zimske pravljice? Pošljite nam fotografijo na naslov redakcija@svet24.si.

Po napovedih Arsa bo v osrednjem delu države zapadlo do okoli 15 centimetrov snega. Sneg posebnih preglavic na cestah ne povzroča, so pa na terenu tudi plužne in posipne službe. Prometnoinformacijski center opozarja, da se ponekod po Sloveniji sneg oprijema cestišč ter zaradi plužnih in posipnih skupin poteka počasneje.

Na zimske razmere opozarjajo na cesti Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina je promet prepovedan za priklopnike in polpriklopnike, medtem ko je cesta čez prelaz Vršič zaprta.