Prvo resnejše sneženje

Današnjemu sneženju "sledi nekaj dni snežnega premora"

G.G./STA
18. 1. 2019, 14.08
Posodobljeno: 18. 1. 2019, 16.55
Deli članek:

Prvo močnejše sneženje v tej "zimski sezoni" je za nami.

STA
Slabšim voznikov rahlo zasnežene ceste povzročajo težave.
Dežurni meteorolog Andrej Velkavrh pravi, da "sledi nekaj dni snežnega premora."

Največ snega je zapadlo na Gorenjskem, na Koroškem in ponekod na Notranjskem, od 15 do 25 centimetrov. Zadovoljni so na Voglu, kjer se je snežna odeja odebelila za 70 centimetrov. 

V goratem svetu je snežna odeja debela nekje med 25 in 50 centimetrov. V nižinah pa na primer v Pomurju snega ni, na Štajerskem ga je zapadlo od nič do pet centimetrov, v osrednji in južni Sloveniji pa med pet in 15 centimetrov.

FOTO: Sneženje, kot so ga ujeli naši bralci

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) se bo popoldne in proti večeru pričelo jasniti. Popoldanske temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 4 do 7 stopinj Celzije. Zvečer in v prvem delu noči bo ponekod po kotlinah nastala megla, proti jutru pa se bo oblačnost spet povečala. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do -7, v alpskih dolinah do -10, na Primorskem ob burji okoli 0 stopinj Celzija.

STA
Fotografija je simbolična.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Goriškem in ob morju okoli 6 stopinj Celzija, napoveduje Arso.

V nedeljo bo delno jasno, predvsem zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla ali nizka oblačnost. Tudi v ponedeljek bo predvidoma še suho vreme.

STA
Sneg v Petrovčah.

Bralka Mojca
Dražgoše se lahko pohvalijo s pošteno količini snega.

Bralec Janez
V Graški Gori v bližini Mislinje je do 11. ure zapadlo 30 centimetrov snega.