Slovenija

Urša Alič in Jure Franko dosegla poravnavo glede muzikala

N.S.
17. 1. 2019, 20.52
Deli članek:

Po predolgem obdobju nesoglasja je zgodba dveh resnic in dveh stališč prišla do dosežene razumne poravnave, ki zadeva imetništvo blagovne znamke Briljantina.

Marko Vavpotič
Urša Alič

S poravnavo se je končal sodni postopek glede domnevne slabovernosti pri pridobivanju pravice do uporabe blagovne znamke za muzikal Briljantina, ki smo ga v Špas teatru želeli poustvariti z žal že pokojnim Gašperjem Tičem.

 »Na poravnavo smo v Špas teatru pristali, ker je umetnost dobronamerna in gledališče pozitivno za ljudi. Vedno smo bili naravnani naprej, zato želimo tako nadaljevati. Ravno s poravnavo dokazujemo, da Špas teater nikoli ni imel namena ovirati oziroma škoditi drugih projektom. Z jasnim ciljem in vizijo o popularizaciji gledališča v Sloveniji ter z veliko željo po ustvarjanju smo s Špas teatrom v Sloveniji dosegli, kar smo, in zato so nas tudi poimenovali najbolj popularno gledališče – gledališče Slovenk in Slovencev. S tem ciljem na obeh straneh je prišlo do poravnave na sodišču. S tem ciljem je predstava Briljantina že povabljena na festival, ki ga v spomin preminulega umetnika Gašperja Tiča organizira Špas teater skupaj z njegovima otrokoma,« je v sporočilu za javnost zapisala Urša Alič, direktorica mengeškega gledališča.