Akcija Napolni nas z upanjem

Pobrskajte za starimi tolarji in pomagajte

Katja Kaja Mejač
15. 1. 2019, 20.45
Deli članek:

Europa Donna je 10. januarja začela akcijo, v kateri zbira stare tolarske bankovce, s katerimi želijo zbrati sredstva za nadgradnjo programa Roza.

Jernej Prelac / Europa Donna
Sašo Stare, Gašper Bergant in Vid Valič

Bolezen ne pozna praznikov, majhnih otrok in socialnih stisk. Tega se zavedajo tudi v slovenskem združenju Europa Donna, kjer že več kot 20 let skrbijo za pomoč bolnicam in njihovim svojcem, tako med zdravljenjem kot po njem, ter vsako leto aktivno ozaveščajo o raku dojk in rakih rodil.

Jernej Prelac / Europa Donna
Boštjan P. Strnad, Boris Koteski, Metod Pevec

Zavedati se je treba, da diagnoza ne vpliva zgolj a posameznika, ampak tudi na bližnje obolelega. 

Jernej Prelac / Europa Donna
Tanja Španić, predsednica Europe Donne

S podporo ob bolezni so se morali soočiti tudi Boštjan P. Strnad, ko je zbolela njegova mati Mojca Senčar; Boris Koteski, ko je zbolela njegova hči Jana Koteska, in Metod Pevec ob bolezni žene Maje Koser Pevec.

Ravno zato so pred dvema letoma v združenju osnovali skupen program Roza, kjer skrbijo za aktivnosti psihosocialne podpore, v tokratni akciji pa s pomočjo tolarskih bankovcev zbirajo sredstva za nadgradnjo programa, ki ga sofinancira tudi ministrstvo za zdravje

Roza zabojniki

Vse od 10. januarja pa do 1. marca se bodo donacije zbirale v roza zabojnikih v 644 trgovinah Mercator in v poslovalnicah NLB po vsej Sloveniji. Ustvarite pa jih lahko tudi sami in nato zbrana sredstva oddate v eni od zbirnih točk ali na sedežu podjetja združenja Europa Donna Slovenija.