30 let zapora

Najvišja možna kazen za umor Cazinskega Ramba

G.G./R.M.
14. 1. 2019, 10.07
Posodobljeno: 14. 1. 2019, 10.47
Deli članek:

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so izrekli sodbo Mervanu Šljivarju, ki je obtožen umora Nedžada Kličića v BiH septembra 2014.

Samo Strel
Mervan Šljivar je obsojen na prvi stopnji. Ostane mu pritožba.

Sodnica Vesna Podjed je presodila, da je Mervan Šljivar kriv in ga poslala za trideset let za zapahe.

Zločin se je zgodil v noči na 14. september 2014 v lokalu Gold v Ostrožcu pri Cazinu, kamor so po navedbah tožilstva okoli pol ene zjutraj zakrinkani vstopili Šljivar in štirje pomagači. Nedžad Kličić, v BiH znan tudi kot Cazinski Rambo, je menda sam sedel v loži, ko je do njega pristopil Šljivar in ga najprej pretepel s pištolo, potem pa likvidiral s strelom v glavo.

Po navedbah v obtožbi je bil motiv brezobzirno maščevanje oziroma Kličićev dolg denarja v neugotovljenem znesku. Tožilka 
Dragica Abrahamsberg je izpostavila, da bilo med postopkom v BiH »dejansko stanje« razčiščeno, Haris Gredelj, Sabahudin Ikeljić, Dragan Pavlović in Mehmed Rekić pa pravnomočno obsojeni za pomoč Šljivarju pri likvidaciji.

Po drugi strani je zagovornik obtoženca, odvetnik Blaž Mlinar Kovačič, je na drugi strani zatrjeval, da so Gredelj, Ikeljić, Pavlović in Rekić pred sodiščem v Bihaću lagali, da bi razbremenili sebe, poleg tega obtoženi niso dolžni govoriti resnice, tako da so krivdo pač naprtili Šljivarju.