Zapleti

Zdravnica Simone Weiss in medicinska sestra na sodišču: preobrat in krepke besede

P.K.
11. 1. 2019, 19.30
Deli članek:

Pred časom smo že poročali, da medicinska sestra, ki je v času bolezni skrbela za priljubljeno pevko, toži znano zdravnico in predavateljico zaradi obrekovanja.

FB
Simona Weiss

Spomnimo, kaj je srž problema. Vse skupaj se je zgodilo leta 2015, ko se je pevka Simona Weiss borila z rakom. Ko je bolnica ležala v bolnišnici, naj bi ji nekdo apliciral protibolečinsko sredstvo, kar naj se med kemoterapijo, ki jo je prejemala, ne bi smelo zgoditi. Kdo ji je dal sredstvo proti bolečinam, zaradi katerega je doživela zdravstvene zaplete, a menda ne življenjsko ogrožajočih, ni jasno.

Zakaj jo toži

Zdravnica Sanela Banović, ki je delala na oddelku, kjer se je zdravila priljubljena glasbenica, naj bi aplikacijo zdravila proti bolečinam očitala medicinski sestri Zlatki Pražnikar Vrbnjak, ki je skrbela za pevko. Očitek gre v smeri, da ji je zdravilo dala samovoljno. A Pražnikar Vrbnjakova trdi, da tega ni storila, da je obtožena po krivem. Pravi celo, da naj bi pacientki zdravilo v omenjeni noči predpisala pravzaprav zdravnica sama. Medicinska sestra zato toži dr. Sanelo Banović, ker naj bi jo obremenila za nekaj, kar ni storila. S tem je, tako je prepričana Pražnikar Vrbnjakova, izgubila dobro ime in čast, tako da jo toži zaradi obrekovanja.

Društvo medicinskih sester
Medicinska sestra Zlatka Pražnikar Vrbnjak pravi, da so jo obtožili po krivem..

V petek popoldan je na kazenskem oddelku Okrajnega sodišča v Ljubljani tekla četrta obravnava. Za prejšnjo, ki je bila v začetku lanskega decembra, je vladalo izredno zanimanje laične javnosti. Udeležilo se je je precej tistih, ki so prišli podpret medicinsko sestro; mednje spadajo tudi člani družine, pri kateri naj bi obtožena prebivala v najemu.

Padale so krepke besede

A zgodil se je preobrat. Sodnica je sprva na prejšnji obravnavi vse povabila v sodno sobo, nato pa je obravnavo prekinila in si vzela skoraj polurni odmor. Ko se je vrnila, je pojasnila, da je javnost iz sojenja izključena. Navzoči so se močno razhudili nad njeno odločitvijo. Sodnici so prizadeti celo zabrusili nazaj nekaj krepkih, a ta je imela podlago za tako potezo, saj naj bi bilo v igri varovanje zasebnih podatkov o zdravstvenem stanju pokojne pevke. 

arhiv
Dr. Sanela Banović je poznana ne samo kot zdravnica, ampak tudi predavateljica o kvaliteti življenja.