V Alpah severovzhodno od Seefelda je ponoči zapadlo okoli 20 centimetrov snega na nekaj več kot meter podlage. V nekaterih delih na skrajnem zahodu države na Predarlskem pa do 60 centimetrov na meter podlage.

Nevarnost plazov je tako na Tirolskem še vedno visoka, a so razmere pod nadzorom. Je pa bila tam zaradi podrtega drevja nekaj časa danes zaprta avtocesta pri kraju Kirchbichl. Okoli tisoč gospodinjstev je v tej zvezni deželi, tudi v Innsbrucku, danes dopoldne začasno ostalo brez elektrike. Do izpadov električne energije bi lahko prihajalo tudi čez dan.

Na Predarlskem so zaradi novozapadlega snega stopnjo nevarnosti plazov dvignili na četrto na petstopenjski lestvici. Tudi tam bi lahko do četrtka zapadlo do pol metra novega snega.

Stopnja nevarnosti ostaja na drugi najvišji tudi v gorah na Solnograškem, kjer bo ponekod po napovedih vremenoslovcev do večera zapadlo od 40 do 80 centimetrov novega snega. Na nadmorski višini nad 2200 metri je pričakovati obsežne plazove, ki bi lahko poškodovali zgradbe in gorske poti. Plazenje je možno tudi pod 1400 metri nadmorske višine. Stopnjo nevarnosti plazov bi lahko v nekaterih predelih gora dvignili na najvišjo.

flachau, sneg
Reuters
Snežna idila v Flachau.

Učitelj smučanja padel v globok nanos snega

Na severu avstrijske Štajerske pa je nevarnost plazov že od torka zvečer na najvišji. Takšna nevarnost je tudi v delu Spodnje Avstrije, kjer so snežne razmere zahtevale novo smrtno žrtev. Umrl je učitelj smučanja, ki je padel v pet metrov globok nanos snega in ga skupina šolarjev, ki jo je učil, ni mogla rešiti, na spletni strani poroča avstrijska javna televizija ORF.