Pretreseni

Jasminu se je uresničila zadnja želja

P.K.
9. 1. 2019, 06.40
Deli članek:

Na družbenih omrežjih je konec prejšnjega leta močno odmeval zapis Jasmina Korbarja. V njem je napisal, da bi rad novo leto preživel na Obali. Želja se mu je uresničila, a bila je zadnja.

Facebook
29-letniku je bila voda posebno ljuba, zato je tako rad zahajal na slovensko Obalo.

Prijazen in nasmejan Preboldčan se je na facebooku obrnil na širšo javnost in iskreno spregovoril o svoji srčni želji – o tem, da bi silvestroval na Obali. Zapisal je, da zelo pogreša družbo, saj svoje dneve zaradi gibalne oviranosti preživlja samo v stanovanju skupaj z mamo. In Slovenci so se množično odzvali ter mu poskušali pomagali izpolniti željo.

»Živim s spinalno mišično atrofijo (SMA). To je bolezen, ki spada med živčno-mišično obolenja. Ta diagnoza pomeni, da mi postopno propadajo mišična vlakna, kar najbolj prizadene mišice, ki sodelujejo pri plazenju, hoji, drži vratu in glave ter požiranju,« je takrat opisal svoje stanje.

Facebook
Morje mu je zašepetalo zadnjo melodijo in Jasmin se je poslovil.

Z njim je šel Toni

Izpostavil je, da mu zaradi diagnoze ni lahko in da z njo z roko v roki hodi še eno breme – osamljenost. »Pogrešam družbo, zelo. Želim si okusiti vse, kar je dano vam zdravim,« je skromno pripomnil prijazni Jasmin. Zato je s pomočjo širne Slovenije začel iskati spremljevalca, nekoga, ki bi skrbel zanj v času letovanja na Obali.

Devetindvajsetletni Savinjčan je z iskanjem že skoraj obupal, saj se je silvestrovo bližalo. Nihče se mu namreč ni javil. Na srečo pa se je v zadnjem hipu odzval Toni S. Tako sta se z Jasminom tri dni pred novim letom odpravila v Izolo in tam skupaj vstopila v leto 2019. Njegova želja se je tako uresničila.

arhiv
Prijatelji, med njimi je tudi nekaj znanih Slovencev, se od Jasmina množično poslavljajo.

Žalostna vest

V nedeljo pa so se na družbenem omrežju množično pojavili zapisi, da je Jasmin nenadoma preminil. »Ni besed, ki bi opisale bolečino ob izgubi prijatelja. Še teden dni nazaj poln energije, danes si čez mavrico. Pa toliko sva si imela še za povedati, napisati, pa načrti za spomladanska druženja … Počivaj v miru, širi naprej svojo pozitivnost! Nekoč se spet srečava. Pogrešal te bom, spoštovani prijatelj,« je na facebooku zapisal Drago P.

»Saj ne morem verjeti! Kaj pa najini dogovori za poletje? Jasmin Korbar, sonček, počivaj v miru,« je zapisala Andrejka P. »Bil si borec, navdih. Imel si malo, a več kot vsi mi. Počivaj v miru in naj ti morski valovi tudi tam na onem svetu mirijo dušo in srce,« so čutne besede Vali Š., ki jih je zapisala ob njegovi smrti.

Večina je ob novici, da je za vedno odšel, obmolknila. Savinjčan je namreč imel ogromno prijateljev. Posebne vezi z njimi je stkal prav prek facebooka, ki je mladeniču, prikovanemu na invalidski voziček, predstavljal okno v svet. O njem so vsi govorili v presežnikih. Prijatelje je imel tudi med znanimi Slovenci.