Podlehnik

Slikar je kupnino za umetnino namenil petim družinam

E.M.
8. 1. 2019, 21.30
Deli članek:

Občina Podlehnik je, tako kot lani, po izboru župana odkupila eno od likovnih del z razstave Otmarja Gaiserja. Ljubiteljski slikar je kupnino namenil petim družinam v podlehniški občini.

Arhiv Štajerskega tednika
Župan občine Podlehnik Sebastian Toplak in slikar Otmar Gaiser pred umetnino, ki jo je Občina Podlehnik odkupila.

Konec novembra so v avli Večnamenskega kulturno-turističnega centra Podlehnik odprli slikarsko razstavo Gaiserjevih akrilov na platnu, zdaj je ta dobila tudi dobrodelne razsežnosti. »Gre za mojo četrto samostojno razstavo likovnih del, na katerih sem vedno razstavljal nova dela. Tokratna razstava je posvečena motiviki vode, zraka in narave,« je povedal Otmar Gaiser. Razstavo si bo sicer mogoče ogledati predvidoma še dva meseca, dve od Gaiserjevih del pa sta v podlehniških občinskih prostorih dobili stalno mesto.

Župan občine Podlehnik Sebastian Toplak je povedal: »V dogovoru z avtorjem smo z odkupom enega od razstavljenih del nekoliko pohiteli in ga izvedli že zdaj, slab mesec po odprtju razstave. Tako smo lahko pripravili dobrodelni dogodek, na katerem je umetnik v prazničnem obdobju obdaril pet družin iz naše občine. Gospodu Gaiserju se v imenu Občine Podlehnik za to plemenito dejanje iskreno zahvaljujem. Zahvala gre tudi Osnovni šoli Podlehnik, kjer so pripravili seznam petih pomoči potrebnih družin v naši občini.«