Stopimo skupaj

Mali Matjažek je hudo bolan. Pomagajmo mu!

P.K.
13. 12. 2018, 07.50
Posodobljeno: 13. 12. 2018, 07.57
Deli članek:

Na Ravnah na Koroškem živi družina, katere član je tudi deček z izjemno redkim sindromom. Nujno potrebuje logopeda in posebno hrano, a je vse to strašno drago.

facebook
Matjaž izkazuje izjemno zanimanje za knjige, v katerih rad opazuje slike.

Ganljiva zgodba je zakrožila po družbenih omrežjih. Tam se je oglasila Marisa Vavče, mamica dečka po imenu Matjaž, ki prosi, da ji namenimo pozornost in poskusimo pomagati po svojih močeh. V zapisu predstavi svojega sinčka, starega tri leta in pol. Pove, da se je rodil prezgodaj, v 37. tednu nosečnosti, in je bil takoj ob rojstvu premeščen na otroško intenzivno terapijo v ljubljanskem kliničnem centru.

»Tam se je boril, da bi zadihal sam, a mu na žalost ni uspelo. Morali so ga intubirati in ventilirati. Pri dveh mesecih so mu vstavili traheostomo in dobil je svoj ventilator,« pojasni mama. Šele po štirih mesecih je lahko zapustil bolnišnico in odšel domov, kjer so ga že nestrpno pričakovali njegovi bratci. Dečku so ta čas diagnosticirali tudi hudo bolezen, zato so vsi napori mladih staršev usmerjeni v to, da bi malemu Matjažu čim bolj olajšali otroštvo in mu ga naredili prijetnega, kolikor se le da. 

Spoznajte Koroško družino in zgodbo malčka že v današnji izdaji časnika Novice Svet24, ki vas čaka pri vašem priljubljenem prodajalcu časopisov.