Možne snežnike

Če bodo padavine, bo snežilo! Vse je odvisno od ciklonove "volje"

G.G.
10. 12. 2018, 08.14
Posodobljeno: 10. 12. 2018, 20.25
Deli članek:

Vremenska napoved do petka ni pretirano zanimiva. Mrzla jutra, čez dan pa kakšnih pet stopinj in spremenljivo oblačno.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Če so bile v ponedeljek najvišje dnevne temperature od 3 do 9, na Goriškem in ob morju do 12 stopinj Celzija, bo v torek stopinjo ali dve manj. V sredo bo jutro najbolj hladno v tem tednu (približno -3 stopinje), tudi sonca bo največ. V četrtek več oblakov, v višinah pa se severozahodnik obračal v zahodno smer.

Takrat se bo začelo zanimivejše vremensko dogajanje. V petek bo čez osrednji in južni del Sredozemlja proti vzhodu potoval ciklon. Njegove točne lege in poti se še ne da napovedati, pravijo na Agenciji za okolje (Arso). Še bolj previdno moder je bil v vremenski napovedi na nacionalki izkušeni vremenoslovec Andrej Velkavrh: »Padavin do petka ne bo, kaj bo potem, bomo pa še videli.«

Vse bo torej odvisno od točne lege in poti ciklona. Če se bo proti vzhodu pomikal nekoliko severneje, bodo padavine segle tudi nad naše kraje, če ne, bodo morda zajele le južne dele Slovenije, ali pa bodo ostale na Hrvaškem. Ampak, če padavine bodo, bo snežilo. Zaenkrat pa je verjetneje, da padavin ne bo.