Ko se je "prebudil", je začelo "padati"

VIDEO: Luka Dončić "eksplodiral" in kasneje povedal, kaj se mu je pletlo po glavi

T.L.
9. 12. 2018, 12.45
Posodobljeno: 9. 12. 2018, 13.05
Deli članek:

Laskave besede Lukovega trenerja po neverjetni predstavi v zadnjih minutah tekme proti Houstonu, ko je 19-letnik prevzel odgovornost nase in ponesel ekipo do zmage.

Reuters

V treh minutah zadnje četrtine tekme proti Houstonu je Luka Dončić poskrbel za preobrat. Če je imel Dončić težave z metom večji del tekme med Dallasom in Houstonom, sploh v prvih dveh četrtinah, in če je le nekaj minut pred koncem tekme "hodil po robu" z osebno napako, ob kateri so se sodniki posvetovali, ali je nešportna ali ne, se je nato prebudil v pravih, odločilnih trenutkih tekme, ko se je zmaga že nasmihala Houstonu z odličnim Jamesom Hardnom na čelu.  Harden si je sicer že v prvih osmih minuta tekme priigral tri osebne napake, vendar je uspel tekmo končati na igrišču in zbrati 35 točk.

Wesley Matthews in DeAndre Jordan sta Mavericse obdržala "v igri", saj sicer Dallas v končnici tekme morda sploh ne bi imel priložnosti, da bi se boril za zmago. Po izjemni seriji v zadnjih minutah tekme pa je po slabem začetku Dončićev izkupiček dober, saj je skupaj zbral 21 točk, sedem skokov, podajo in tri ukradene žoge. 

Luka po eksploziji: Bil sem razočaran

"Bil sem razočaran nad svojo igro. Mislim, da se moram zahvaliti DeAndru, ki je ves čas ponavljal 'dvigni glavo, dvigni glavo' ... mislim, da je celotna ekipa držala skupaj in da je to bilo ključno," je Luka odgovoril na vprašanje novinarja po tekmi, kaj se mu je v fantastičnih zadnjih minutah tekme podilo po glavi. Luka je nato poveda še nekaj laskavih besed na računa Jamesa Hardna. Novinar ga je še vprašal, ali je slišal gledalce, ki so prepevali HalleLuka in Luka je odgovoril, da je bilo to čudovito. "To, da so se ljudje spomnili in mi pripravili skladbo ... to je čudovito," je dejal Luka.

"Na koncu nas je pokopal Dončić"

Dallas, ki bo naslednjič gostil Orlando v noči na torek po slovenskem času, na domačem igrišču ni dosegel več zmag v nizu kot v tej sezoni vse od leta 2011, ko je slavil devetkrat na poti do edinega naslova prvaka v zgodovini ekipe, pa poroča STA. "Povsem jasno je, da je v zaključku dobil tisti potrebni momentum. Je neustrašen. Tega ne vidiš vsak dan. To sta bili res izjemni dve minuti ali nekaj več, ko je vse skupaj postavil na svoje mesto," pa je bil nad Dončićem navdušen trener Dallasa Rick Carlisle.

"Mislim, da smo dobro odigrali srečanje. Dobra novica ob takem porazu je, da smo igrali zelo uspešno in dovolj zavzeto, kar nam ob ponavljanju takega pristopa zagotavlja veliko zmag. Moram pa reči, da nas je na koncu pokopal Dončić," pa je tekmo, na kateri je bilo 26 menjav v vodstvu, strnil strateg Houstna Mike D'Antoni.

Bil sem razočaran nad tem, kako sem igral. Mislim, da se moram zahvaliti DeAndru, ki je ves čas ponavljal 'dvigni glavo, dvigni glavo' ... mislim, da je celotna ekipa držala skupaj in da je to bilo ključno," je Luka odgovoril na vprašanje novinarja po tekmi, kaj se mu je v fantastičnih zadnjih minutah tekme podilo po glavi. Luka je nato poveda še nekaj laskavih besed na računa Jamesa Hardna.

Novinar ga je še vprašal, ali je slišal gledalce, ki so prepevali HalleLuka in Luka je odgovoril, da je bilo to čudovito. "To, da so se ljudje spomnili in mi pripravili skladbo ... to je čudovito," je dejal Luka.