Preobrat

VIDEO: Kaj se dogaja z Dončićem? Dvorano spravil v trans

T.L./STA
9. 12. 2018, 08.22
Posodobljeno: 9. 12. 2018, 08.51
Deli članek:

Po neverjetnem preobratu tekme, pod katerega je podpisan Dončić, košarkarskim navdušencem zmanjkuje presežnikov, s katerimi bi še opisali njegove predstave.

Reuters
Luka je navdušil.

Luka Dončić je bil ključni mož na poti do zmage ekipa Dallas Mavericks, ki je v severnoameriški košarkarski ligi NBA s 107:104 odpravila Houston Rockets. V manj kot dveh minutah zaključka tekme je z delnim izidom 11:0 sam preobrnil potek tekme ter svojemu moštvu, ki je dotlej zaostajalo za osem točk, zagotovil osmo domačo zmago zapored.

Pri zaostanku s 94:102 je Dončić najprej dve minuti in 51 sekund pred koncem s kota igrišča zadel prvo trojko, drugo kmalu zatem, ko je na sredini stopil korak nazaj in znova zadel od daleč. Dobro minuto in pol pred zaključkom se je odločil za prodor pod koš, s katerim je poskrbel za izenačenje (102:102), povsem na začetku zadnje minute pa je z novo trojko svoji ekipi zagotovil še vodstvo s 105:102, ki ga je s soigralci nato ohranil do konca.

Dončić je skupaj zadel 21 točk, imel je še sedem skokov, podajo in tri ukradene žoge ter bil skupaj z Wesleyjem Matthewsom prvi strelec domače zasedbe. Na drugi strani je 35 točk zabeležil zvezdnik raket James Harden, ki pa je zgrešil vse štiri poskuse za tri točke v zadnji četrtini, dve v času Dončićeve izjemne serije, ko je par prostih metov zgrešil tudi drugi zvezdnik gostov Chris Paul (23 točk). Eric Gordon je ob zvoku sirene zgrešil trojko za izenačenje.