Rumeni jopiči

Veleposlaništvo z opozorilom Slovencem

T.L./STA
8. 12. 2018, 17.30
Posodobljeno: 8. 12. 2018, 17.33
Deli članek:

V Franciji še vedno potekajo protesti t.i. rumenih jopičev, zaradi česar občasno prihaja do zapor cest in posledično podaljšanja običajnega časa prevoza.

Profimedia
Slovensko veleposlaništvo v Parizu v luči protestov v Franciji izdalo opozorilo.

Slovensko veleposlaništvo Parizu je v luči današnjih protestov v Franciji objavilo opozorilo, v katerem slovenskim državljanom svetuje previdnost pri potovanju v določene dele države. Zaradi protestov prihaja do cestnih zapor, izredno previdnost pa svetujejo zlasti zaradi možnosti izbruha nasilja, so zapisali na spletni strani veleposlaništva. 

V Franciji še vedno potekajo protesti t.i. rumenih jopičev, zaradi česar občasno prihaja do zapor cest in posledično podaljšanja običajnega časa prevoza. V Parizu in nekaterih večjih francoskih mestih so se protesti ponekod sprevrgli tudi v nasilje, so še zapisali. 

Protestniki so za danes ponovno sklicali proteste, zato svetujejo izredno previdnost na francoskih cestah in v večjih mestih, kjer so se protesti prejšnjo soboto ponekod sprevrgli tudi v nasilje. Slovenskim državljanom svetujejo, da se protestov popolnoma izogibajo in upoštevajo navodila lokalnih varnostnih organov. 

Vse, ki bodo ta konec tedna v Parizu, tudi opozarjajo, da lahko pride do sprememb ali celo zaprtja na nekaterih linijah javnega prevoza. Razmere je mogoče spremljati na spletni strani https://www.ratp.fr/en/infos-trafic, so še zapisali.