Sporočilo

Koprski župan: "Začelo nas je 5, morda 10, govorili so, da nimamo 'šans'"

T.L.
7. 12. 2018, 10.13
Posodobljeno: 7. 12. 2018, 10.26
Deli članek:

Aleš Bržan po odločitvi koprske občinske volilne komisije s sporočilom volivcem in Koprčanom

STA
Aleš Bržan

Po sedmih urah odločanja in preštevanja glasov je v trdi noči, nekaj minut pred 23.30 uro, odjeknila novica, da so glasovi volivcev na strani Aleša Bržana in da tudi ob ponovljenem štetju glasov ostaja na mestu župana. Bržanova zmaga je zagotovo eno večjih presenečenj letošnjih lokalnih volitev.

Ponoči, po urah ugibanj in takšniih ali drugačnih namigovanj o možnih razpletih, in objavi odločitve koprska občinska volilna komisija (OVK), je Bržan na facebooku zapisal:

"Začelo nas je 5, morda 10, govorili so, da nimamo 'šans'. Pa se nas je zbralo 50, 100, poskušali so nam dopovedati, da bo težko, skoraj nemogoče. Bilo nas je že več sto, spomnim se prvega, ki je rekel: 'Forši, forši' (mogoče, mogoče). In na koncu nas je bilo skoraj 14.000. Današnji dan je posvečen prav vsem vam, ki ste naredili spremembo in odprli novo poglavje naši skupnosti.  Naslednji dnevi ne bodo samo za vas, bodo tudi za ostale, ki jih bo treba še prepričati, da je bil ta trenutek potreben. Hvala!"

Popovič izjave po odločitvi komisije ni podal. Popovičev odvetnik Franci Matoz pa je poudaril, da so z ugovorom dokazali, da so napake mogoče. "Napake so bile odkrite, niso sicer spremenile volilnega izida, vendar so se potrdile moje trditve, da so bile pri delu volilnih odborov storjene napake," je nadaljeval.

Glede na to, da so bile nekatere napake očitne, volilni odbor pa je v celoti zavrnil ugovor, se bo zdaj posvetoval s Popovičem, ali bodo zoper to odločitev vložili pritožbo, še prej pa bo počakal na obrazložen sklep OVK.