Ponovitev

V Šmarjeških Toplicah bo treba zaradi nepravilnosti znova na volitve

S.R./STA
6. 12. 2018, 19.51
Posodobljeno: 6. 12. 2018, 19.53
Deli članek:

Volilna komisija v Šmarjeških Toplicah je danes tudi uradno razpisala ponovne volitve v Beli Cerkvi.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Občinska volilna komisija v Šmarjeških Toplicah je danes v obvestilu, objavljenem na spletni strani občine, tudi uradno razpisala ponovne volitve za župana na volišču Bela Cerkev. Kot dan glasovanja so določili nedeljo, 16. decembra. 

Tisti volivci, ki nameravajo glasovati preko pošte, morajo občinsko volilno komisijo o tem obvestiti do ponedeljka, 10. decembra, do 24. ure. Volivci, ki nameravajo glasovati na domu, pa morajo komisijo o tem obvestiti do četrtka, 13. decembra, prav tako do 24. ure. 

Predčasno glasovanje bo potekalo v četrtek, 13. decembra, med 7. in 19. uro, na volišču v Šmarjeti - dvorana Kulturnega doma. Do vključno ponedeljka, 10. decembra, je možno občinski volilni komisiji predložiti predloge za zaupnike. Lista kandidatov ima v skladu z zakonom o volitvah v državni zbor lahko največ po enega zaupnika na volišču, so še zapisali v obvestilu. 

V Šmarjeških Toplicah sta županska kandidata Marjan Hribar in Bernardka Krnc zbrala vsak po 1016 glasov. Občinska volilna komisija je v sredo po pritožbi priznala še en glas Hribarju, zaradi nepravilnosti pa je določila ponovne volitve na volišču v Beli Cerkvi.