Preveč nepravilnosti

Po tesnem porazu Popovič zahteva ponovno štetje glasov

J.P./STA
3. 12. 2018, 21.20
Posodobljeno: 4. 12. 2018, 07.34
Deli članek:

Boris Popovič, ki je v nedeljskem drugem krogu po neuradnih podatkih za las izgubil županske volitve v Kopru, bo vložil ugovor na delo volilnih organov in zahteval ponovno štetje glasov.

STA
"Razlika je tako minorna, nepravilnosti pa veliko preveč, da ne bi podali zahteve za ponovno štetje," je dejal.

To je za Primorske novice potrdil Popovičev odvetnik Franci Matoz. Tudi po poročanju Slovenskih novic je Popovič napovedal, da z Matozom pripravlja predlog za ponovno štetje vseh glasov drugega kroga volitev v Kopru. "Razlika je tako minorna, nepravilnosti pa veliko preveč, da ne bi podali zahteve za ponovno štetje," je dejal. Pojasnil je še, da pri tem misli tudi na veliko število neveljavnih glasovnic, na delovanje na nekaterih voliščih ter nekatere druge nepravilnosti.

Po zaenkrat še neuradnih podatkih je namreč v Kopru po vseh preštetih glasovnicah s pičlimi sedmimi glasovi prednosti zmagal Popovičev protikandidat Aleš Bržan. Tudi v Bržanovem štabu so zaznali nekaj manjših nepravilnosti na voliščih, a te po njegovem ne bodo bistveno vplivale na rezultat in zato ne bodo vztrajali pri ugovoru na delo volilnih odborov.

Ugovor na delo volilnih organov je sicer mogoče vložiti danes do polnoči. Če bi prišlo do ugovora zoper delo volilnega odbora, bodo o tem odločali na občinski volilni komisiji. V primeru ugovora zoper delo občinske volilne komisije pa bi o njem odločal občinski svet ob potrjevanju mandatov.