V Gvinu je bilo res kaj videti! Podjetje L.I.F.E. institute, d. o. o., ki je v lasti Jožeta Damijana, posluje v rdečih številkah! Čeprav je med letoma 2013 in 2016 poslovalo solidno, sicer z majhnim dobičkom, se je njegovo poslovanje leta 2017 sesulo in zabredlo v rdeče številke. Podjetje je zdaj označeno z bonitetno oceno E3++, kar bi po besedah Gvina pomenilo naslednje: »podjetje slabo posluje, v prihodnje ima napovedano slabše poslovanje; podjetje ima lahko likvidnostne težave in obenem ima slabo donosnost«.

POGOREL IZ POSLOVANJA V PRAKSI

Toda to še ni vse, Jože Damijan ima tudi, lahko bi rekli prav po profesorsko, svoj s. p. Pogledali smo, ali je kot samostojni podjetnik kaj bolj uspešen. Izkazalo se je, da je človek, ki bi rad vodil Banko Slovenije in nadzoroval vse slovenske banke, še enkrat pogorel pri predmetu Poslovanje v praksi.

Podjetje je leto 2017, prvič po letu 2013, zaključilo v rdečih številkah! Kaj o tem podjetju meni Gvin? Podjetju Jože Damijan, s. p., je podeljena bonitetna ocena E3 minus, to pa pomeni: »podjetje slabo posluje, v prihodnje ima napovedano slabše poslovanje; podjetje ima lahko likvidnostne težave in obenem ima slabo donosnost«. Seveda je, glede na povedano, povsem na mestu vprašanje, ali lahko Jože Damijan vzbuja zaupanje kot morebitni prvi bančnik Slovenije, če pa sam ne zmore pozitivno poslovati? In to ni šala, državljani smo enkrat že plačali milijardo evrov za sanacijo slovenskih bank; kako bo torej človek, ki ima težave s poslovanjem svojih podjetij, nadzoroval banke, ki se tako rade izmuznejo zakonom?

 ZADOLŽEN V »ŠVICARJIH«

Da bi bila ironija še večja, je treba dodati razkritje, ki je že odmevalo v slovenski javnosti, bankrotirani kandidat za guvernerja Banke Slovenije je bil zadolžen v švicarskih frankih! Če bi ga torej pred nekaj leti vprašali, ali je kreditiranje v »švicarjih« dobra ideja, ne bi mogel storiti drugega kot temu pritrditi. Si glede na povedano še lahko predstavljate, da bi nekdo, ki tako slabo razume osebne finance, zdaj upravljal celoten bančni sistem?