Snežna odeja

Pobelilo bo večji del Slovenije, na ta dan bo najbolj intenzivno!

S.R.
16. 11. 2018, 09.45
Posodobljeno: 18. 11. 2018, 07.58
Deli članek:

Prihaja obdobje zimskega vremena. Za smučke bo bržkone še prehitro, a se bo sneg že oprijemal tal, zato bo zlasti na cestah nujna previdnost, vreči pa bo mogoče tudi kakšno kepo.

Bobo
Sneg se bo v torek že oprijemal tal.

Danes bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem na Kočevskem bo občasno naletaval sneg. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja, ki bo čez dan nekoliko oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Goriškem in ob morju do 10 stopinj Celzija.

Zajem zaslonske slike
Do naslednje srede naj bi se snežink veselili v večjem delu Evrope.

Začetek tedna v znamenju snega

Sicer pa se nam bliža obdobje zimskega vremena, nad Balkan in Alpe bodo vetrovi namreč postopno začeli prinašati hladnejši zrak. Kot pojasnjuje Brane Gregorčič, dežurni meteorolog pri agenciji Arso, bo naše kraje dosegel ciklon iz Sredozemlja, ki bo zlasti v torek poskrbel za skorajda tisto pravo zimo. Medtem ko nas že v ponedeljek lahko »osreči« kakšna snežinka, bo sneg naslednji dan pobelil večji del Slovenije. Temu se bo najverjetneje izognila zgolj Primorska. V torek se lahko tako nadejamo »večje intenzitete« sneženja, pravi Gregorčič, pri čemer lahko zapade nekje med petimi in desetimi centimetri snega, ki se bo zaradi nizkih temperatur že oprijemal tal. Pripravite se torej na tanjšo snežno odejo, ki pa bržkone ne bo vztrajala, saj modeli kažejo, da nas nato od srede naprej znova čaka manjša otoplitev.

Kakor koli, debelejše snežne odeje ne gre pričakovati, a dejstvo je, da so se v zadnjih dneh temperature spustile do te mere, da so si na nekaterih smučiščih odgovorni drznili izvleči topove. Tako so z zasneževanjem pred nekaj dnevi že začeli v Kranjski Gori.