Vmes posegla policija

Jutri naj bi množično iskali pogrešanega Klemena, a je zdaj jasno, da iz tega ne bo nič

R.T.
16. 11. 2018, 07.38
Posodobljeno: 16. 11. 2018, 11.20
Deli članek:

Klemen Musulin iz Trebnjega je še vedno pogrešan. Obsežni iskalni akciji so se pridružili tudi njegova družina in prijatelji.

Facebook
Pogrešani Klemen Musulin

36-letni Klemen Musulin iz Trebnjega se je v noči na soboto iz službene zabave sam peš podal s Krvavca v dolino. 

Iskanje se nadaljuje, a ...

Prostovoljci so pri iskanju dobrodošli, saj več oči več vidi, so prvotno zapisali, vendar pa morajo po opozorilu predstavnika za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojana Kosa sodelujoči poskrbeti tudi za svojo varnost, saj gre za nevaren teren. Prav tako kot za hojo v hribe velja, da morajo biti ustrezno psihofizično pripravljeni in opremljeni, poznati morajo pot in se znati orientirati ter vedeti, kako iskati. V nasprotnem primeru lahko hitro pride do kakšne nesreče.

Območja, na katera bo prepovedan dostop:

- od spodnje do zgornje postaje žičnice Krvavec v širini 500 metrov
levo in desno od gondole
- greben nad Jezerci
- Ambrož proti vrhu – zgornja postaja
- Spodnja postaja žičnice – vzhod proti Ambrožu
- Jezerci. Vzhod – do Kriške planine in grebena
- Kriška planina – proti stolpu

Kot so pojasnili na Policijski upravi Kranj, so policisti, vodniki reševalnih psov, gorski reševalci, gasilci in prostovoljci pregledali veliko območje Krvavca z okolico, nekatere dele celo večkrat. Razen telefona, ki so ga našli že v soboto in za katerega menijo, da ga je nekdo našel in odložil na mesto pod hotelom, niso našli ničesar drugega oprijemljivega.

"Kljub temu aktivnosti še niso zaključene in iskanje ni prekinjeno," so zagotovili policisti in dodali, da velja, da se pri intenzivnem iskanju na terenu vztraja dokler niso izčrpane vse možnosti, potem pa se nadaljuje, če se pridobi še kakšne nove informacije. Do takrat pa se nadaljuje iskanje pogrešane osebe z operativnimi in drugimi policijskimi ukrepi, predvsem z zbiranjem obvestil.

... je bil odziv prevelik

Kot je mogoče prebrati na facebooku NK Bartog Trebnje, bo jutri potekala največja iskalna akcija do sedaj. Nogometaša bodo iskali gorski reševalci, policisti, lovci in mnogi drugi. Več spodaj. A kot je nekaj ur pozneje sporočila njegova partnerka, bodo policisti zaradi množičnega odziva na pobudo območje zaprli. Če jutri ne bo uspeha, bodo prostovoljci spet dobrodošli v nedeljo, je še zapisala.

Dostop bo prepovedan tudi za brezpilotne zrakoplove, daljinsko ali avtonomno vodena vozila ali druga primerljiva tehnična sredstva, so sporočili kranjski policisti. Nevarnost proženja kamenja bo tudi na poteh, ki na Krvavec vodijo iz Kokre.

"Prisotnost na kraju bomo omogočili samo ožjim družinskim članom pogrešanega Klemna, ostalim pa se zahvaljujemo za angažiranje, saj druge pomoči trenutno ne potrebujemo," je še sporočil Kos.