Z izjemo županov največjih mestnih občin jih večina živi razmeroma skromno – kot tipični predstavniki slovenskega srednjega sloja. Župana Slovenj Gradca in Maribora, Andrej Čas in Andrej Fištravec, imata stalne naslove prijavljene na tako odmaknjenih lokacijah, da jih avtomobil iskalnika Google sploh ni obiskal. 

šrot
Google maps
Bojan Šrot

Celje

Bojan Šrot se bo ponovno potegoval za župana Celja, pri čemer nima resne konkurence. Občino vodi že 20 let in tudi tokrat verjame v gladko zmago. Naslov, na katerem ima prijavljen stalni naslov, je malce odmaknjen od radovednih oči, vendar je Googlova kamera kljub temu uspela ujeti pročelje hiše.

popovič
Google maps
Boris Popovič

Koper

Koprski župan Boris Popovič se mora tudi letos otepati precejšnjega števila izzivalcev. Pred profesionalnim stresom pa se lahko zateče v Šavrinsko gričevje nad Koprom, kjer si je postavil lično domovanje.

Ljubljana

V razgledu nad svojim mestom uživa tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki domuje v gričih nad ljubljanskim naseljem Rudnik. Pogled z javnih površin Jankovićevemu domačemu naslovu ne dela ravno usluge, saj je mogoče videti le skromno pročelje hiše, ki sicer obsega precejšnjo površino.

jevšek
Google maps
Aleksander Jevšek

Murska Sobota

Soboški župan Aleksander Jevšek živi skromneje. V hiši, razmeroma tipični za slovenska spalna naselja. Za ograjo iz žive meje stoji hiška, ki ne izstopa od uniformnosti sosednjih.

arčon
Google maps
Matej Arčon

Nova Gorica

Novogoriški župan Matej Arčon ima za seboj že dva mandata, poteguje pa se za tretjega. Njegova hiša se nahaja na mirni lokaciji pod gozdom Panovec, na obronkih Nove Gorice.

macedoni
Google maps
Gregor Macedoni

Novo mesto

Gregor Macedoni, župan Novega mesta, volivce letos prepričuje z geslom Preverjeno dobra izbira. Njegova hiša stoji na mirni lokaciji na vzhodu Novega mesta, v bližini stadiona.

kontic
Google maps
Bojan Kontič

Velenje

V Velenju ponovno kandidira Bojan Kontič. Njegovo domovanje ne izstopa od sosednjih. Tipična hiška je ozaljšana z lončnicami, ob strani pa stoji povsem slovenski vrtiček.