Sebastian Gornik

Mladenič ima po kazni in zdravljenju velike načrte za prihodnost

R.T.
11. 11. 2018, 20.44
Posodobljeno: 11. 11. 2018, 20.48
Deli članek:

Pred dvema letoma smo poročali o tem, da je Sebastian Gornik podtaknil velikonočni požar v Sevnici. Prislužil si je pogojno kazen in obvezno zdravljenje. Po dveh letih se je oglasil in razložil, kako je preživel ta čas in kakšne ima načrte za prihodnost.

Osebni arhiv
Preudarnejši Sebastian Gornik

Njegov dopis objavljamo v celoti: 

“Preteklo je približno 2 leti od mojega pripora zaradi požiga in poškodovanja tuje stvari, kar sem naredil v bistveno zmanjšani prištevnosti in od okrožne državne sodnice dobil pogojno kazen in obvezno psihiatrično zdravljenje odvisnosti od alkohola in prepovedanih drog.

Upošteval sem navodila sodišča in se zdravil na CZOPD (Centru za odvajanje odvisnosti od prepovedanih drog) v Ljubljani in sicer polne 4 mesece.

Zdravljenje sem uspešno zaključil in se držim dogovora sodišča in varstvenega nadzorstva, ki traja še do junija 2019. Za prihodnost imam velike načrte in dela na sebi, ne bom se ukvarjal z preteklostjo, tudi ni pomembna, pomemben sem jaz ta trenutek, moja prihodnost je svetla, v to nimam dvomov.

V teh preizkušnjah, katere mi je naložilo življenje sem se veliko naučil, da bom bolj zrel, bolj odgovoren za stvari, ki me še čakajo.

In vem, da me čakajo lepe in zanimive, ni ravno vse tako črno in pesimistično kot je novinarka napisala v članku, ki je bil objavljen junija 2016.

Cilji oz. Prioritete so mi trenutno popravilo zob, redna zaposlitev in selitev iz Sevnice po izteku pogojne kazni. Imam pa v načrtu tudi napisati knjigo , naslov je okviren že v moji glavi; “ODVISNIK” , tako da se veselim prihajajočih trenutkov.”