Bizarno

Poglejte, kaj vse Slovenci prodajajo prek oglasov

P.K.
9. 11. 2018, 20.00
Deli članek:

Preverili smo, kakšne objave se pojavljajo v slovenskem oglasnem prostoru. Ugotovili smo, da so med njimi tudi res neverjetne ponudbe. V naslednjih vrsticah lahko ugotovite, kaj vse lahko kupite.

arhiv
Med oglasi je veliko takih z erotično vsebino.

Naš namen je spoznati oglasno ponudbo, ki je množično zastopana na kar nekaj priljubljenih spletnih portalih ali v tiskanih izdajah medijev s tovrstno vsebino. Uvodoma ugotovimo, da se največ dogaja v kategorijah avtomobili, nepremičnine in živali, posebej bogato pa je zastopana tudi rubrika erotika oziroma zasebni stiki. Mi smo zasledovali najbolj nenavadne oglase in jih izbrskali kar nekaj. Nekateri so izstopali zaradi vsebine, nekateri zaradi drzne cene, spet drugi na račun vsesplošne neobičajnosti.

Začnimo z nakitom. Med vsemi možnimi oglasi se najde prstan prestižne blagovne znamke Versace, ki ga Korošec prodaja za 450 evrov. »Prstan Versace iz kolekcije Medusa v kombinaciji belo-rumenega zlata. Premer prstana je 18 milimetrov,« je ponudnik predstavil ta dragoceni okrasni kos.

Dragi kamenček

Ostanimo pri lepih stvareh. Na enem od popularnih spletnih mest za deljenje oglasov se je znašel tudi pravi diamant, ki stane nič manj kot 3700 evrov. Ponuja ga gospod, ki je očitno, tako je razbrati iz konteksta vsebine oglasa, zbiratelj dragih kamnov. »Vrhunski diamant za izdelavo prstana (zaročnega), obeska itd. Zelo ugodna cena. Sprejemam tudi resne ponudbe s ceno,« napiše.

Naslednja ponudba je še posebej zanimiva. Nekdo ponuja tablo za testiranje vida za 500 evrov. »Tabla ima kovinsko ohišje s štirinajstimi prekati in žarnicami. Prekrita je s steklom. Komande imajo stikalo za vklop in izklop ter stikalo za levo in desno vrsto črk ter številk. Tabla deluje, ima pa na enem mestu 'preluknjano' abecedo oz. številčnico, kar ni posebej vidno,« je zapisal oglaševalec. Če torej razmišljate o odprtju svoje ambulante za vid ali ste optik, morebiti pa bi tablo uporabljali doma za zabavo, lahko tu prepoznate svojo priložnost.

arhiv
Bi za zabavo redno testirali svoj vid kar doma? Tu je vaša priložnost.

Kupi zmaja

Prava posebneža med oglasi sta naslednja dva: prvi ponuja macolo ali morda celo orožje, in to za zelo visoko ceno – 3000 evrov želi iztržiti za leseno stvar z nekakšno konico, za katero niti sam ne ve, kaj točno predstavlja in za kaj se uporablja, a očitno se mu zdi zelo dragocena. Drugi zelo markanten oglas pa je oglas možakarja iz Ljubljane, ki prodaja kip ljubljanskega zmaja iz gipsa. Zanj trdi, da je unikatno delo, izdelano iz gipsa leta 2007. Kdor si ga bo omislil in ga postavil pred svoj vhod ali morda na vrt, bo moral iz žepa potegniti vrtoglavih 12.000 evrov.

Prehajamo k bolj žgečkljivim vsebinam, ki so še posebej zanimive. Poglejmo, kaj vse Slovenci ponujajo v teh razdelkih oglasnikov. Neki moški prodaja 73 originalnih erotičnih vsebin na DVD. »Cena posameznega filma je en evro. Cena kompleta filmov pa je 60 evrov,« zapiše in dodaja, da računa tudi stroške pošiljanja.

arhiv
Možakar prodaja svojo zbirko filmov z erotično vsebino.

Povečanje spolnega uda

Naslednji vroč oglas je namenjen vsem gospodom, ki jih skrbi velikost njihovega premoženja. Neki Dolenjec namreč prodaja pripomoček za povečanje penisa. Stane samo 20 evrov. »Namen naprave je povečanje penisa z metodo vleka oziroma raztegovanja. Celice tkiva se pričnejo množiti in sčasoma se tkivo raztegne, tako v dolžino kot v širino. Oprema je nova, zapakirana! Priložena so slovenska in angleška navodila ter tudi CD z različnimi dodatnimi vajami. Pošljem diskretno zapakirano,« v oglas zapiše prodajalec.

Izdatno zanimiva in bogata pa je še tista kategorija oglasov, kjer se znajdejo vse seksi ponudbe; tista, v kateri ženske, v manjšini tudi moški, ponujajo erotične masaže ali celo spolno zadovoljitev; slednjega seveda ne oglašujejo direktno. Teh ponudb je šokantno veliko. »Pridi, s svojim telesom bom zmasirala tvoje telo,« je vabilo enega od deklet, ki deluje na Štajerskem. Veliko je tudi žensk, ki se predstavijo kot poredne zapeljivke, ki lahko moškim uresničijo vse njihove erotične fantazije. O cenah takih storitev ne pišejo, saj da se za te, tako poročajo, dogovorijo v živo.

arhiv
Ne ve, kaj to je, bi pa za neznano zadevo rad iztržil več tisočakov.