NEPRIMERNA KOMUNIKACIJA

Ministra Bandellija bodo poslali v enajsto šolo

Luka Tetičkovič
9. 11. 2018, 11.23
Deli članek:

V stranki so sklenili, da je bila Bandellijeva komunikacija povsem neprimerna, zaradi česar se je že opravičil.

Bobo
Marko Bandelli je bil poreden, a ne dovolj.

STA
Pavlič priznal, da je Bandelli komuniciral neprimerno Bratuškova ga bo zaslišala, v zgodbo je namreč potegnil tudi njo. Pojasnila pričakuje tudi Šarec.

Minister za razvoj, strateške projekte in kohezijo Marko Bandelli ostaja na svojem položaju. V Stranki Alenke Bratušek (SAB) in vladni koaliciji so presodili, da je bila njegova grožnja kandidatu za župana Komna neprimerna, a ne dovolj, da bi ga odnesla.

Bandelli je namreč v elektronskem sporočilu zaposlenemu na občini in županskemu kandidatu Eriku Modicu zažugal, da že ve, kaj pomeni nepodpora dveh resorjev, ki ju vodi SAB. Pri tem je imel v mislih tudi Alenko Bratušek, ki vodi ministrstvo za infrastrukturo.

Generalni sekretar SAB Jernej Pavlič je njegove izjave pripisal začetniški naivnosti oziroma neznanju. »Prej je bil Bandelli župan in slednji komunicirajo morda na malo drugačen način,« je bil spraven Pavlič. Pri tem je dodal, da je Bandelli komunikacijo na družbenem omrežju Twitter skoraj že opustil, prav tako spreminja tudi ostalo komunikacijo.

»Za nas je pomembno, da je Bandelli spoznal, da je bila ta komunikacija neprimerna, da je podal opravičilo in da bo predsednici stranke čimprej podal svoje videnje in vso komunikacijo, ki je z gospodom Modicem potekala,« ugotavlja Pavlič.

»Tako da jaz bi tukaj dal gospodu Bandelliju priložnost, da to pojasni predsednici in da potem od tam naprej tudi potegne neke izboljšave in načine komuniciranja,« je bil optimističen glede svojega ministra, ki sicer po njegovi oceni na ministrstvu dela dobro.

Vmešal se je v medsosedski spor

Pavlič se je dotaknil tudi našega včerajšnjega poročanja o tem, da je komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občine Komen ugotovila, da je Bandelli z dopisom ministrstvu za kmetijstvo poskušal ravnati koruptivno. Bandelli je namreč z dopisom poskušal izvzeti zemljišče omenjenega Modica iz občinskega prostorskega načrta, vendar je dopis kasneje preklical. Komisija je tako ugotovila, da je šlo le za poskus koruptivnega dejanja, saj ni bilo izvršeno.

Po Pavličevih besedah gre le za medsosedski spor, po novinarskem vprašanju je dodal, da je bila udeleženka spora – občinska svetnica Blanka Malgaj – izvoljena na skupni listi in da je »to vlogo vložila kot fizična oseba, ker je bila lastnica, še preden je bila svetnica«. Za dodatni komentar po svojih besedah ni pristojen. Malgajeva je sicer bila izvoljena na Bandellijevi listi, na spletni strani Občine Komen pa je navedena kot svetnica strank SAB in Zares.