Zaradi novega zakona

Neuradno: znebiti se želijo Vraničar Ermanove

T.L./STA
24. 10. 2018, 13.55
Posodobljeno: 24. 10. 2018, 15.08
Deli članek:

Razrešili naj bi jo zaradi velikega nezadovoljstva v koaliciji nad njenim delom.

Bobo
Mateja Vraničar Erman

Vlada naj bi po neuradnih informacijah nekaterih medijev razrešila državno sekretarko na ministrstvu za finance Matejo Vraničar Erman. Pristojna je bila za davke, v vladi Mira Cerarja pa je bila ministrica za finance.

Dolgoletno visoko uslužbenko ministrstva naj bi po neuradnih informacijah, ki jih navaja spletni portal Siol, razrešili zaradi velikega nezadovoljstva v koaliciji nad njenim delom.

V ozadju njenega odhoda so po informacijah Siola interni boji za vpliv znotraj ministrstva. Ti so dosegli vrhunec v zadnjih dneh, ko je v javnost prišel osnutek novega zakona o obdavčitvi nepremičnin. Javno ga je predstavljala prav Vraničar Ermanova. Toda kmalu se je izkazalo, da je javnost osnutek videla pred koalicijskimi partnerji, vključno z vodilnimi v LMŠ. To potezo so razumeli kot jasen pokazatelj kaosa, ki na ministrstvu vlada že od začetka mandata Andreja Bertonclja, navaja portal.

Na ministrstvu za finance informacije za zdaj še niso potrdili ali zavrnili, medtem pa so se v LMŠ na poizvedbo v zvezi domnevno razrešitvijo Vraničar Ermanove, ki spada v njihovo kvoto, odzvali s pomenljivimi besedami, da "imenovanje ali razrešitev državnih sekretarjev vladi predlaga resorski minister. Tako je tudi v tem primeru."