NLB

Šarec: Slišali bomo "razočarane glasove, da smo več dali v banko, kot bomo dobili"

T.L./STA
23. 10. 2018, 13.57
Posodobljeno: 23. 10. 2018, 13.59
Deli članek:

Nadzorni svet SDH bo popoldne odločal o cenovnem razponu za delnico NLB.

STA
Marjan Šarec

Premier Marjan Šarec pričakuje, da bo SDH na današnji seji, na kateri bo odločal o predlogu cenovnega razpona za delnico NLB, sprejel odločitev in da je ne bo preložil na vlado, kot se je to zgodilo v lanskem poskusu prodaje banke. "SDH mora opraviti svojo nalogo pri tej prodaji," je dejal Šarec.

Šarec je ob današnjem obisku UKC Maribor dejal, da se je "prodaja NLB začela in upam, da bo tudi izvedena". O ceni v tej fazi ni želel govoriti, saj "karkoli komentirati, ko prodaja teče, ni na mestu". Verjetno pa bomo, kot je nadaljeval, slišali "razočarane glasove, da smo več dali v banko, kot bomo dobili".

Na vprašanje, ali meni, da bo Slovenski državni holding (SDH) sprejel odločitev o cenovnem razponu ali jo bo preložil na vlado, pa je dejal: "Delamo na tem, da bo SDH to naredil, ker je to njegova naloga. Če bo vlada ves čas pokrivala nekoga, ki ni opravil svoje naloge, potem ne bo dobro."

Nadzorni svet SDH bo popoldne odločal o cenovnem razponu za delnico NLB. Če ga bo potrdil, bo po potrditvi agencije za trg vrednostnih papirjev lahko objavil prospekt za prvo javno prodajo delnic (IPO). S tem se bo uradno začela prodaja 75 odstotkov minus ene delnice NLB.