Slovenija

Jedel je žeblje, risalne žebljičke in igle

G.G./STA
22. 10. 2018, 15.43
Posodobljeno: 22. 10. 2018, 15.49
Deli članek:

V bolnišnici v etiopski prestolnici Adis Abeba so 33-letnemu bolniku iz želodca odstranili 122 žebljev in več drugih ostrih predmetov.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Eden od kirurgov v bolnišnici je pojasnil, da gre za moškega, ki deset let trpi za duševnimi boleznimi, pred dvema letoma pa je prenehal jemati zdravila. To je po mnenju kirurga najverjetnejši razlog, zaradi katerega je moški začel uživati ostre predmete.

Poleg 122 žebljev, daljših od deset centimetrov, so zdravniki Etiopijcu iz želodca odstranili še štiri risalne žebljičke, dve igli, zobotrebec in več koščkov stekla. Kirurg meni, da je moški ostre predmete zaužil z vodo.

"Imel je srečo, da mu ostri predmeti niso predrli želodca, kar bi imelo za posledico huda vnetja in lahko tudi smrt," je dejal kirurg. Dodal je, da so se s podobnimi nagnjenji pri duševnih bolnikih že srečali, a nihče med njimi ni zaužil toliko ostrih predmetov kot 33-letnik.

Bolnikovo stanje je po navedbah kirurga dobro, njegove svojce pa so prosili, naj pazijo na njegovo telesno in duševno zdravje in mu preprečijo, da bi še užival podobne predmete.