Vonj po zimi

FOTO: Z ohladitvijo pobelilo dele Slovenije

S.R.
21. 10. 2018, 15.07
Posodobljeno: 21. 10. 2018, 15.48
Deli članek:

Nekateri se veselijo, drugi že jočejo, a realnost je tukaj, dele Slovenije je pobelilo.

Velika planina
Sneg na Veliki planini.

Današnja ohladitev je prinesla prve snežinke, ki "obdarile" prebivalce višje ležečih krajev na nadmorski višini nad 1200 metri. O prvem snegu poročajo s Krvavca, Rogle in Velike planine.Snežno ploho so zabeležili tudi pod Blegošem.

Popoldne bo sicer spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami, poroča Agencija RS za okolje. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem pa šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14, na Primorskem do 19 stopinj Celzija. 

Velika planina
Sneg na Veliki planini.

Jutri bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno, drugod bo večinoma oblačno, ponekod na jugu bo zjutraj še možen rahel dež. Popoldne se bo od severozahoda delno zjasnilo, le v južnih in jugovzhodnih krajih bo še pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, drugod severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, ob morju okoli 10, v Gornjesavski dolini okoli 0, najvišje dnevne od 12 do 15, na Primorskem do 18 stopinj Celzija. 

Krvavec
Sneg na Krvavcu.

V torek bo sončno, nekaj več oblačnosti bo občasno v vzhodnih krajih. Dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Burja na Primorskem pa bo oslabela. V sredo bo pretežno oblačno, predvsem v severovzhodni in severni Sloveniji bodo prehodno manjše padavine, več sonca bo na jugozahodu.

Velika planina
Sneg na Veliki planini.