Nov nakup

Loginovi na veliko kupujejo nepremičnine, tokrat milijone nakazal sin

T.L.
18. 10. 2018, 10.40
Posodobljeno: 18. 10. 2018, 11.30
Deli članek:

Po Rožni dolini in Bledu zdaj Loginovi kupili staromeščansko vilo na elitni lokaciji na Prešernovi cesti v Ljubljani.

Arhiv Reporterja
Zakonca Login

Družina Login se glede premoženja uvršča med najbogatejše Slovence, v zadnjem obdobju pa denar vlagajo v nepremičnine. Zadnji nepremičninski nakup Loginovih je staromeščanska vila na elitni lokaciji na Prešernovi cesti v Ljubljani, v bližini slovenskega veleposlaništva in več tujih veleposlaništev. Na naslovu je desetletja domoval zasebni Ekonomski inštitut pravne fakultete (EIPF). 

Siol.net poroča, da so vilo, ki se lahko pohvali s približno 400 kvadratnih metrov uporabne površine in jo je inštitut sicer prodajal že vrsto let, prodali podjetniku Janezu Nejcu Loginu, ki naj bi zanjo že plačal okoli dva milijona evrov kupnine. Gre za nekdanjega prvega moža podjetja Ekipa2, slovenske izpostave Outfit7, ki stoji za svetovno uspešno mobilno aplikacijo Talking Tom. Janez Nejc Login je sicer sin najbogatejših Slovencev Sama in Ize Login.

Sicer pa je bila nepremičnina na Prešernovi cesti v lasti EIPF od leta 1977, ko je inštitut vodil danes že pokojni akademik Aleksander Bajt. Na inštitutu so več desetletij slovensko javno mnenje oblikovali znani ekonomisti, tudi nekdanji ministri, med katerimi najdemo Jožeta Mencingerja in Franca Križaniča.

www.google.si/maps
To vilo so kupili Loginovi.

Prodajo vile in selitev v nove poslovne prostore na Einspielerjevi v Ljubljani, kjer domuje lokalni Center za socialno delo, je za Siol potrdil tudi direktor EIPF Mencinger. Kaj bodo z denarjem od prodaje, Mencinger ni pojasnil. Je pa potrdil tudi, da je posla za inštitut, ki je nekoč dosegal visoke prihodke z izdelavo različnih študij vse manj, upadla pa so predvsem državna naročila. Že lani je Mencinger za Svet kapitala potrdil, da je hiša naprodaj "že približno deset let" in dodal, da če bi prišel ponudnik z ustrezno ponudbo, bi mu jo prodali. In očitno je.

https://erar.si
Prikaz poslovanja inštituta z državnimi institucijami.

Samo in Iza Login sta sicer že lastnika nepremičnine v elitni Rožni dolini, na Bledu pa so na luksuzni lokaciji kupili vilo Epos in veliko zemljišče ob Blejskem jezeru, na katerem je bila v skladu z občinskim zazidalnim načrtom predvidena gradnjo šestih vil.