nenavadna obramba

Lastnica Kengurujčkov o metodah prisilnega umirjanja in prisilnega hranjenja

R.T.
12. 10. 2018, 09.35
Posodobljeno: 12. 10. 2018, 09.38
Deli članek:

Z lastnico zloglasnega zavoda Kengurujčki se je pogovorila novinarka nacionalke.

STA
Hiša na Vrhovcih, v kateri je deloval zavod Kengurujček.

Lastnica zavoda Branimira Vrečar je v svoj bran povedala nekaj besed za oddajo Tarča na Televiziji Slovenija. Ko jo je novinarka soočila s hudimi očitki, je imela pri roki svojevrstno pojasnilo, o katerem naj presodi bralec, policija pa bo že sama opravila preiskavo in ugotovila, kakšna je resnica.

Najprej je spregovorila o skrajno nenavadni praksi polaganja otrok v posteljico. »Otroka sem samo dala v posteljico,« je začela Vrečarjeva in dodala, da je vzmetnico »dala samo pokonci, da ne bi lezla po mreži«. Potem, pravi, je odšla od doma, odgovornost za varstvo otrok pa je bilo po njenem na plečih varuške. »Ko se je to dogajalo, snemalo, me ni bilo doma,« se brani lastnica zavoda.

Vzmetnica je po njenem padla na malčico, ker je bila ta nemirna, zaradi nemirnosti pa naj bi si sama nekako pokrila čez glavo. Prav tako naj bi »zatlačena« v posteljici zaradi varnosti. O metodah prisilnega umirjanja, je dejala, da je bila »v žaklju, ker se je obračala in bila zelo nemirna«. Po njenem mnenju jo je »žakelj« varoval, da ne bi padla, menda pa so celo starši želeli, da jih dajejo v žaklje.

Vrečarjeva je odigrala kontro še na očitke o prisilnem hranjenju otrok. Po njenem vedenju je otroku potrebno dati priložnosti, da poskusi novo hrano. In če hrana odklanja en teden, »mu moraš dati vsaj eno žlico, da ne bi bil lačen«. 

Na drugi strani so seveda starši otrok in vzgojiteljica, ki je posnela surovo ravnanje z otroki ter zadevo prijavili policiji. Kriminalistična preiskava poteka.