Strehovec na sodišču

FOTO: »Tudi jaz sem Tadej,« vzklikajo pred ljubljanskim sodiščem

S.R.
10. 10. 2018, 10.11
Posodobljeno: 10. 10. 2018, 12.42
Deli članek:

Pred zgradbo ljubljanskega okrajnega sodišča so se zbrali številni podporniki patra Tadeja Strehovca, ki je danes dočakal sodno obravnavo.

Bobo
Janez Janša med podporniki Tadeja Strehovca pred sodiščem.

Sodna obravnava proti odgovornemu uredniku portala 24kul.si in direktorju Zavoda za družino in kulturo življenja patru Tadeju Strehovcu, ki mu očitajo, da je z objavami na svojem portalu spodbujal sovraštvo, nasilje in nestrpnost, se je na ljubljanskem okrajnem sodišču začela ob 10. uri. Budilke pa so na precej bolj zgodnjo uro nastavili njegovi pristaši širom Slovenije, ki so prepričani, da gre za še eno žrtev slovenskega pravosodja. Že od jutra okoli zgradbe marširajo s transparenti in vzklikajo besede podpore.

Bobo
Zbor v podporo patru Strehovcu.

Strehovca je leta 2016 ovadila skupina aktivistov, in sicer zaradi prispevka Seznam članov abortivnega lobija, ki nasprotuje pravici do življenja nerojenih punčk in fantkov, tako imenovanega »abortivnega lobija.« Portal 24kul.si je na ta seznam uvrstil 165 podpisnikov pobude za zaščito ustavnih pravic žensk, s katero so ti februarja protestirali zaradi celodnevnih shodov (molitev) pripadnikov zavoda Božji otroci pred ginekološko kliniko v Ljubljani. Strehovčevi podporniki se v luči te ovadbe in današnje sodne obravnave pred sodiščem vneto zavzemajo za »svobodo govora,« pravico do življenja in še kaj drugega povsem »življenjskega,« predvsem pa se borijo proti »enoumju« ter trdijo, da gre za montiran proces.