Otroke vabijo na zabavo

Zapleti: vozilo Kengurujčkov napadeno, zavod pa še vedno posluje?

T.L.
9. 10. 2018, 09.42
Posodobljeno: 9. 10. 2018, 10.55
Deli članek:

Zavod Kengurujčki, ki ga preiskujejo kriminalisti, finančna uprava in delovna inšpekcija še vabi otroke na zabavo v prostore v Kosezah.

STA
Primer Kengurujčki: prostori na Viču so prazni, še vedno pa se oglašuje oddajanje prostorov v Kosezah.

Medtem ko je kriminalistična preiskava o dogajanju v zavodu Kengurujčki v polnem teku, kjer je ena od vzgojiteljic razkrila surovosti, ki naj bi bi jim bili podvrženi otroci v varstvo, pa na dan prihajajo nova razkritja. 

http://kengurujcki.si
Kengurujčki še vabijo otroke na zabavo v prostore v Kosezah.

Prostori zavoda Kengurujčki na Viču so že od javnega razkritja dogajanja za štirimi zidovi zapuščeni, lastniki pa so odstranili tudi spletno stran, ki je oglaševala dejavnost varovanja otrok tako na spletu kot tudi na družbenih omrežjih. Kot pa je razkrila TV Slovenija, pa Kengurujčki še vedno ponujajo oddajanje igralnice in prostorov za otroške zabave na naslovu v ljubljanskih Kosezah. 

Poleg tega pa, kot so še poročali v oddaji Dnevnik, naj bi se neznanci lotili vozila, ki je bilo polepljeno z napisi Kengurujčki in ga močno poškodovali. 

To pa še ni vse, saj anonimni vir trdi, da so v javnem Vrtcu Vrhovci pred leti staršem otrok, ki pred leti zaradi pomanjkanja niso dobili prostora v javnem vrtcu, svetovali obisk zavoda Kengurujčki, ker da naj bi bilo to dobro in preverjeno varstvo. Ravnateljica vrhovškega vrtca Marta Korotaj je za TV Slovenija to zanikala. Je pa potrdila, da je vrhovški vrtec podaril že odpisano odpremo zavodu Kengurujčki, Korotajeva pa je bila na obisku v Kengurujčkih na povabilo lastnika varstva in njegove mame. Kot je dejala, "iz razloga, da vidimo, kako so pripravili prostore". 

Nacionalna televizija pa je še poročala, da je najmanj dve leti s Kengurujčki sodelovala tudi nekdanja pomočnica vzgojiteljice, ki je bila dolga leta zaposlena v vrhovškem vrtcu. Ravnateljica je to potrdila in dejala, da je šlo za nekdanjo zaposleno iz vrhovškega vrtca, ki je danes upokojenka. Po informacijah anonimnega vira naj bi vzgojiteljica vrtca Vrhovci delala s Kengurujčki že od začetka, česar pa novinarji nacionalne televizije pri vzgojiteljici navedb niso uspeli preveriti.