Nepravilnosti

Inšpektorji so imeli opravke z zavodom Kengurujčki že leta 2015

G.G./STA
4. 10. 2018, 21.32
Posodobljeno: 4. 10. 2018, 21.35
Deli članek:

Glavni inšpektor na inšpektoratu za šolstvo in šport Tomaž Rozman je popoldne za Kanal A pojasnil, da so inšpektorji zavod Kengurujčki obiskali že leta 2015.

STA
Hiša na Vrhovcih, v kateri je deloval zavod Kengurujček.

Sprva se je zdelo, da inšpekcija še ni obravnavala zavoda Kengurujčki. Rozman pa je dopolnil sporočilo in dodal, da so leta 2015 inšpektorji ugotovili, da zavod ne opravlja dejavnosti varstva otrok, pač pa ima za to pogodbe s štirimi podizvajalci. Ena od teh se je nato vpisala v razvid varuhov pri ministrstvu, a je leta 2017 po podatkih ministrstva svoj s.p. ukinila.

Ostali trije pozneje po Rozmanovih besedah te dejavnosti v zavodu niso več opravljali. Kot je dejal, so enemu od njih dejavnost že leta 2015 prepovedali opravljati, pri drugi izvajalki pa so ugotovili, da krši normative, torej varuje več otrok, kot je bilo dovoljeno.

Minuli teden pa je novopečena varuška razkrila strahote, ki so se dogajale v varstvu. Surovo ravnanje z otroki je posnela in za nedopustno ravnanje okrivila lastnico zavoda Branimiro Vrečar, ki očitke zanika. Primer preiskuje policija.