Novomeška policista

FOTO: To sta junaka, ki sta malčku rešila življenje

J.P.
30. 9. 2018, 20.03
Posodobljeno: 30. 9. 2018, 20.38
Deli članek:

Novomeška policista sta rešila življenje leto dni staremu malčku.

PP Novo mesto
Policista Valerija in Boštjan

Predvčerajšnjim sta bila Valerija Vrhovnik in Boštjan Kulovec s Policijske postaje Novo mesto napotena v okolico dolenjske prestolnice, kjer naj bi opravila razgovor z občanom. Ko sta prispela, je do njiju pritekla objokana in vidno šokirana mlada mamica z dojenčkom v naročju.

»Otrok je bil bled, močno se je tresel, potem pa zavil z očmi in obležal brez znakov življenja. Valerija je takoj ukrepala, malčka je pretreseni mamici odvzela, ga položila na odejo, preverila dihalne poti in pričela z masažo srca. Sosedom je naročila, da prinesejo mrzlo vodo, otroka je polivala in mu zbijala vročino,« so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Vročinski krč

Njen kolega je ta čas poklical na pomoč, miril pretresene svojce in pomagal Vrhovnikovi. »Še pred prihodom reševalcev jima je s skupnimi močmi uspelo - malček je zadihal in odprl oči. Naslednji dan sta od hvaležnih svojcev izvedela, da je z dojenčkom vse v redu in okreva v bolnišnici. Da gre za vročinski krč sta vedela oba, saj sta kasneje presenečeno ugotovila, da sta tako Valerijina hči kot Boštjanov sin na isti božični dan z vročinskimi krči obležala v njunih naročjih, le da so ju v njunem primeru reševali v različnih bolnišnicah,« so še zapisali in dodali, da je njihov poklic zahteven, a tudi lep.