Na prvenstvu je sodelovalo 129 vodnikov iz 26 držav, pomerili pa so se v treh predpisanih disciplinah:  iskanje pogrešanih v ruševinah, iskanje pogrešanih v naravi ter sledenju, vsi pa so morali opravljati tudi test iz poslušnosti in test na ovirah.

Člani Enote reševalnih psov Slovenije
Boštjan Gartnar
Tekmovalci ERPS so ponovno dosegli odlične rezultate.

V okviru Kinološke zveze Slovenije (KZS) so člani ERPS letos sodelovali s petimi tekmovalci, in sicer so ERPS zastopali Tadeja Drolc s psičko Nawal in Sebastjan Strašek s psom Thorom, ki sta tekmovala v disciplini iskanja pogrešanih v naravi, Tomaž Dražumerič s psom Gringom, Sebastjan Leban s psom Tangom in Jani Kraljič s psičko Zilo pa so tekmovali v disciplini iskanja pogrešanih v ruševinah. Letošnja selektorica slovenske reprezentance za ERPS je bila Tamara Jager.

Člani Enote reševalnih psov Slovenije
Boštjan Gartnar
Ekipno so člani ERPS dosegli odlično 4. mesto.

Tekmovalci ERPS so ponovno dosegli odlične rezultate, saj je Tadeja Drolc dosegla 8. mesto, Sebastjan Leban 12. mesto in Tomaž Dražumerič 13. mesto. Ekipno pa so člani ERPS dosegli odlično 4. mesto.

Člani Enote reševalnih psov Slovenije
Boštjan Gartnar
Sebastjan Leban s psom Tangom.

Vrhunski posamičen rezultat je letos dosegel Roman Starman iz DRP Burja, ki je s psičko Tori dosegel 2. mesto v disciplini iskanja pogrešanih v naravi.