Huda mašina

Zaskrbljeni bralec: »Ima Rdeči križ mercedesa?«

P.K.
23. 9. 2018, 08.05
Posodobljeno: 23. 9. 2018, 08.14
Deli članek:

Videl je, da se je ena izmed vodilnih oseb Rdečega križa vozila z mercedesom. Preverjali smo, ali je fin in drag avtomobil res last RKS.

wikipedia
Bralec naj bi videl ta tip mercedesa, le da je bil v črni barvi.

Na nas se je obrnil bralec, ki je izrazil skrb v zvezi s situacijo, ki ji je bil priča. Pravi, da je nedolgo nazaj postopal okrog ene izmed štajerskih območnih enot Rdečega križa Slovenije (RKS), pred katero da se je pripeljal nekdo izmed vodstva RKS, in to z avtom, ki mu je takoj padel v oči.

»Na Rdeči križ se je pripeljal mlajši moški, in to v črnem mercedesu serije S. Prestižni avtomobil me je 'zmotil' in mi dal misliti. Moj znanec ga tudi ima in vem, da je zanj odštel grobo prek 100 tisoč evrov. Če je to res službeno vozilo Rdečega križa; dobil sem namig, da je, sem šokiran. A gredo potem vse naše donacije za to humanitarno institucijo za njihov luksuz?« se sprašuje z začudenjem.

STA
Rdeči križ Slovenije je neodvisna, humanitarna organizacija, ki pomaga ljudem.

So kupili avto

»Jaz, zamerite mi, jaz bi se samo rad prepričal, da gre naš dobrodelni denar za pravi namen. Preverite, kaj se dogaja. Mislim, da je moja skrb na mestu, saj so slovensko humanitarno sfero večkrat pretresali škandali, v smislu, da dobri ljudje damo denar, v resnici pa potem ne gre na mesto, kjer je potreben, ampak se z njim nekdo okorišča,« podkrepi svojo namero, da prek nas izve resnico.

Rdeči križ Slovenije (RKS) je neodvisna, humanitarna organizacija. Predstavlja sestavni del Mednarodnega gibanja Rdečega križa in Rdečega polmeseca, največje humanitarne organizacije na svetu, ki šteje 97 milijonov članov in prostovoljcev v 186 državah. Prizadeva si pomagati ljudem ne glede na rasospoljezikvero, politično ali drugo prepričanje. Povezuje območna združenja in krajevne organizacije.

Sta
Poklicanost Rdečega križa, te mednarodne organizacije, je da pomaga ranljivim.

Imajo pet jeklenih konjičkov

Nanje se obrnemo s prošnjo po pojasnilih oziroma z željo pridobiti informacijo o tem,  kakšen vozni park imajo na voljo. Iz službe za odnose z javnostmi RKS se je oglasila Anja Murovec in pojasnila, da ima Rdeči križ Slovenije v lasti pet službenih vozil, od tega je eno tovorno. Murovčeva nam nato našteje tipe avtomobilov, ki jih lastijo. To so Renault Megan (letnik 2008), Fiat Doblo (letnik 2009), Renault Twingo (letnik 2009), Dacia Duster (2011), tovornjak 7,5 tone (letnik 1998)​. Preplah gospoda iz Štajerske, da bi si Rdeči križ lastil luksuzni avtomobil, je tako popolnoma odveč.