Spor glede Damirja Črnčeca

Levica se sprašuje, "če nas sploh še želijo"

G.G./STA
21. 9. 2018, 14.03
Posodobljeno: 21. 9. 2018, 14.09
Deli članek:

Levica še noče podpisati sporazum o sodelovanju z vladnim peterčkom.

STA
Za Luko Mesca je Črnčec nesprejemljiv.

Na današnjem srečanju v poslanski skupini Levica, ki ga je premier Marjan Šarec zapustil brez izjav, so se po besedah koordinatorja Levice Luka Mesca največ pogovarjali tudi o nezadovoljstvu Levice z izvajanjem sporazuma o sodelovanju ter o tem, "kako naprej, če nas sploh še želijo".

Najbolj pa so se posvetili imenovanju Damirja Črnčeca za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade (KPV). Ta za Levico ostaja nesprejemljiv, Šarec pa je po Mesčevih besedah povedal, da od njegovega imenovanja ne odstopa.

"Za podporo Šarcu za mandatarja smo se odločili zato, da na oblast ne bi prišla politika sovraštva in hujskaštva," je povedal Mesec. Na vprašanje, ali je možno zgladiti nesporazume, pa je odgovoril, da je poteza s Črnčecem gotovo postavila pod vprašaj sodelovanje Levice z vladnim peterčkom. "Zato nadaljujemo pogovore, da bomo videli, ali je možno zaupanje vzpostaviti," je pojasnil.

Prav zaradi Črnčeca in zaradi nezadovoljstva Levice z izvajanjem parafiranega sporazuma se je zataknilo pri podpisu sporazuma, ki je bil sprva predviden za minuli torek.