Za dosego tega je odvetnik Viktor Osim na mariborsko okrožno sodišče vložil zahtevo za varstvo zakonitosti, poroča Večer. 

Ni pa Šiško edini, zoper katerega tožilstvo terja uvedbo preiskave. Kot so za Večer potrdili na tožilstvu, so predlagali preiskavo tudi zoper drugoosumljenega, in to zaradi pomoči h kaznivem dejanju ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve. To naj bi bil bivši član podmladka SDS Matej Lesjak. Sodišče o obeh zahtevah za sodno preiskavo še ni odločilo. Šiškovo zaslišanje naj bi bilo predvideno za torek, šele nato naj bi se preiskovalna sodnica odločila, ali bo preiskava uvedena ali ne. Če bo sodišče izdalo sklep o uvedbi preiskave, se odvetnik Osim namerava pritožiti. Mariborsko okrožno sodišče bo Osimovo zahtevo za varstvo zakonitosti poslalo na vrhovno sodišče, ki bo odločilo o utemeljenosti zahteve.

anica bidar stajerska varda bobo 5
Bobo
Šiškova tiskovna predstavnica Anica Bidar.

Danes pa pred stavbo parlamenta nastopila Šiškova tiskovna predstavnica Anica Bidar. Prebrala je izjavo v podporo Šišku. Po njenih besedah je Šiško "s Štajersko vardo ponudil prostovoljno pomoč vojski in policiji pri varovanju ljudi in državnih meja, zaprli so ga pa zaradi pritiska politike, češ, da je to nujen ukrep za zagotovitev varnosti ljudi".