Prodaja subvencioniranih enotnih vozovnic IJPP za študentke in študente za šolsko leto 2018/19 se začne v petek, 21. septembra.

Avtobusna postaja Ljubljana bo, kot so sporočili, za prodajo namenila več blagajn, ki bodo odprte vsak dan. "Pogoji nakupa in cene vozovnic se v primerjavi z lanskim šolskim letom ne spreminjajo," so še sporočili. Večjih vrst pred blagajnami ne pričakujejo. 

Cene vozovnic
Avtobusna postaja Ljubljana
Cene vozovnic

V obeh primerih, v kolikor oseba ne želi pridobiti digitalnega potrdila in izpolnjevati vloge elektronsko, si lahko vlogo natisne in jo izpolni ročno. Povezava do vloge je dostopna v zavihku Subvencionirane vozovnice IJPP, na spletni strani, www.ap-ljubljana.si. Po izpolnitvi je seveda potreben obisk Avtobusne postaje Ljubljana, za pridobitev elektronske kartice in izvedbo nakupa vozovnice oziroma aktivacijo obstoječe kartice.

Enotno vozovnico IJPP je mogoče pridobiti na več načinov:

1. "V primeru, da se oseba prvič vpisuje v program srednjega izobraževanja in še nima elektronske kartice IJPP ali Urbane. Z digitalnim potrdilom – lastnim ali od zakonitega zastopnika, je potrebno na spletni strani eUprave izpolniti vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice. Nato oseba v predal Moje eUprave prejme potrdilo o oddaji in odobritvi vloge. Z natisnjeno vlogo ali napisano številko vloge se obišče Avtobusno postajo Ljubljana, kjer z doplačilom oseba pridobi elektronsko kartico IJPP z izbranim dobroimetjem. 

2. V primeru, da oseba elektronsko kartico IJPP ali Urbano že ima, se podatki v primerjavi z lanskim letom niso spremenili in jo želi podaljšati za novo šolsko leto. Z digitalnim potrdilom – lastnim ali od zakonitega zastopnika, je potrebno na spletni strani eUprave izpolniti vlogo za podaljšanje subvencionirane vozovnice. Nato oseba v predal Moje eUprave prejme potrdilo o oddaji in odobritvi vloge. Z natisnjeno vlogo ali napisano številko vloge se obišče Avtobusno postajo Ljubljana, kjer z doplačilom elektronska kartica IJPP postane veljavna."