Ravne na Koroškem

Občina zbira predloge, kam z denarjem od sedmice

G.G./STA
19. 9. 2018, 10.46
Posodobljeno: 19. 9. 2018, 10.56
Deli članek:

Od 4,6 milijona evrov je občina Ravne na Koroškem že prejela nakazilo dajatve v znesku dobrih 690.000 evrov.

Wikipedija
Ravne na Koroškem so bogatejše za 690.000 evrov.

Dobitna kombinacija številk 1 2 4 7 9 21 38 26 je bila vplačana na prodajnem mestu Loterije Slovenije v središču Raven na Koroškem, zato so mnogi sklepali, da je srečnež doma prav z Raven, kar se je tudi izkazalo.

Na občini so nakazilo na zbirni račun prejeli v torek, glede na znesek pa predvidevajo, da gre torej za 15-odstotni davek od dobitka v igri na srečo. Danes bodo tudi uradno videli, kdo je sredstva nakazal.

Za ureditev "ravenskih sramot"

STA
Kompleks obsega 17.000 kvadratnih metrov zemljišča s hotelskim in pomožnimi objekti, parkiriščem in izvirom zdravilne mineralne vode.

Priliva so na občini, ki letos razpolaga s 14,2 milijona evrov težkim proračunom, veseli. Župan Tomaž Rožen je na družbenem omrežju Facebook zapisal, da je zelo vesel, da so občani bogatejši za 690.000 evrov v občinskem proračunu. Ob tem je občane povprašal tudi za mnenja in predloge, za kaj naj občina nameni ta denar.

Predlogov je kar nekaj. Občani bi sredstva med drugim namenili za ureditev "ravenskih sramot", med katere štejejo javorniški grad, Rimski vrelec in Ivarčko jezero. Nekateri si želijo novega vrtca in plezalne stene, eden od predlogov je tudi fontana koroškega mošta. "S porabo sredstev se ne mudi, odločil bo občinski svet," je dejal župan.

Kitajcev še od nikoder

Je pa prav za ureditev propadajočega kompleksa Rimski vrelec največ predlogov. Občina za kompleks v zadnjih mesecih ponovno intenzivno išče investitorja. V zadnjih treh mesecih, odkar so mediji objavili, da je občina Rimski vrelec predstavila tudi na Kitajskem, je bilo obiskov potencialnih investitorjev precej, a doslej do konkretnih dogovorov še ni prišlo, je povedal župan. Med interesenti doslej ni bilo gostov s Kitajske, čeprav so se ti napovedovali.

Kompleks Rimski vrelec v Kotljah zajema 17.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim in pomožnimi objekti, zelenimi površinami, parkiriščem in vrtino z izvirom zdravilne mineralne vode. Kompleks leži na privlačni lokaciji ob vznožju Uršlje gore, nedaleč od Ivarčkega jezera, in že dlje časa propada. Gostinski del kompleksa je zaprt od leta 2002.